Arany János és a Biblia kapcsolatáról szóló dolgozatokkal lehet jelentkezni a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciára

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biblia_konyv

Május elsejéig lehet regisztrálni a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciára, amelyre az Arany-emlékév kapcsán a költő és a Szentírás kapcsolatáról szóló írásokat várnak.

A vizsgálat tárgyát képezhetik Arany János kis versei, meditatív versei, balladái, elbeszélő költeménye, illetve Shakespeare fordításai.

Az értékelésnél szempontjai között szerepel a belső monológok, erkölcsi dilemmák kutatása, a bibliai ihletésű konfliktusok és megoldások. Szintén szempont, hogy a bibliai szöveg hogyan jelenik meg Arany költeményeiben, illetve fordításaiban, a következő szempontokra tekintettel. A szervezők szeretnék, ha a szerzők pontosan jeleznék a tanulmányban, hogy a bibliai szöveg milyen módon jelenik meg, vagy értelmeződik át.

Regisztrálás záró időpontja május 1. Regisztrálni egy ezer karakteres, rövid előzetes összefoglalóval és a dolgozat címével lehet. Feltétel a programban való részvételre a 2017-ben valamely teológián, vagy felsőoktatási intézményben érvényes hallgatói jogviszony. A dolgozat leadásának határideje: 2017. június 15.

A dolgozatokat 1-50-ig terjedő pontszámmal értékelik, a 25 pont fölöttiek jelennek. Terjedelem: 22.000 karakter, szóközök nélkül. Hivatkozni szakirodalomra lábjegyzetben, Arany János szövegekre a fő szövegben lehet.

Aki megfelelő dolgozatot ad le (minimum 25 pontos értékelést elér), az meghívást kap a Szegedi Nemzetközi Biblikus konferenciára augusztus 28-30-án, kedvezményes regisztrálással (1000.- Ft), ingyenes szállás és étkezési költséggel.

További információk ITT.

Előző sztori

Súlyosan megsérült egy férfi a csongrádi tűzben

Következő sztori

Szabó Tünde: 17 szövetségi koordinátor kezdte meg a munkáját