Közélet

Akár már idén megnyílhat vásárhelyen az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ

Akár már idén megnyílhat vásárhelyen az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ

2017. március 2., csütörtök
Akár már idén megnyílhat vásárhelyen az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ

Várhatóan még az idén megnyílik az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ Hódmezővásárhelyen. A Susán városrész határában található telket a tavaly felajánlott adó 1 százalékokból, a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatásából, valamint magánszemélyek felajánlásaiból vásárolta még a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Még ebben az évben, de legkésőbb 2018 elején nyithatja meg Állatvédelmi- és Szabadidős Központját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Balogh Ernő

, a szervezet elnöke elmondta, a Klauzál utca végén található kiskert jelenleg igen kopár, a nagyobb részben füves területen egy-két gyümölcsfa és egyéb növények vannak. Hozzátette, az igazi munka még csak most jön, de a tervek már elkészültek: kutyakennelek, macskaházak, szociális helyiségek épülnek majd, be kell vezetni az áramot és meg kell oldani a vízellátást is. Az elnök hangsúlyozta, nem állatmenhely épül, hanem egy korszerű ideiglenes befogadó állomás, ahol azok a bajba jutott állatok találhatnak átmeneti otthonra, amelyeket nem sikerül szerető családhoz juttatni, de állapotuk azonnali elhelyezést igényel. Az Állatvédelmi- és Szabadidős Központban családi rendezvényeket is tartanak majd, valamint a kihelyezett tanórákon az állattartás alapszabályaira és kultúrájára oktatják a diákokat. Balogh Ernő szerint a központ megnyitásához még nagyjából hatszázezer forintra lenne szükség, de különféle építőanyagokat és munkaeszközöket is szívesen fogadnak. Az egyesület vezetője emellett bízik abban, hogy a tavalyi sikeres év után idén is sokan ajánlják fel adójuk 1 százalékát, továbbá köszönetét fejezte ki a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesületnek és azoknak a magánszemélyeknek is, akik anyagilag támogatták a telek megvásárlását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.