/

A polgármester is dalra fakadt az algyői nőnapon

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nonap_algyo1

Virággal lepte meg Algyő férfinépe a hölgyeket szerda délután a Faluházban. Zenés produkciókkal, versekkel, prózai darabokkal kedveskedtek a vendégeknek, és még a polgármester is gitárt és mikrofont ragadott.

Az algyői nőnap jelenlegi formája 2007-ben indult útjára, mikor a település férfi tagjai egy „Ki mit tud?” keretén belül előadták produkciójukat, köszöntve ezzel a nőket. Ezt azóta sem szakították meg egyszer sem, így idén is műsorcsokorral kedveskedtek a gyengébbik nem képviselőinek – írja a promenad.hu. A programot délután a néptáncosok fellépése nyitotta énekes és zenés produkciókkal, valamint a legkisebbek is készültek versekkel, mondókákkal.

„Meglepő, hogy milyen sokan vesznek részt az ünnepen. A hölgyek megtisztelnek bennünket azzal, hogy megnézik, milyen produkciókat hozunk el nekik március 8-án. Minden fellépő lázasan készül erre az eseményre, hogy a legjobb tudását tudja nyújtani.” – mondta el Gál Tibor, a program szervezője.

A műsorszámokat hatalmas taps követte, ami azt jelenti, hogy a megcélzott női szíveket sikerült eltalálni. A közönség sorai között csak mosolygós nézőkkel lehetett találkozni, sőt, még egy két (öröm) könnycsepp is kicsordult a büszke hozzátartozók szeméből.

„Az első, aki felköszöntött a mai nap folyamán, az a férjem volt. Utána köszöntöttek a tanítványaim, a polgármester úr, a munkatársak, apukám és a bátyám, úgyhogy tele a ház virággal. A délutáni gálára a kisfiammal, a lányommal és az anyósommal érkeztem. A néptáncegyüttes vezetője vagyok, és a fiúk felléptek ma, így kíváncsian vártam a produkciójukat.” – tudtuk meg Hegedűs Edittől, a helyi általános iskola tanárától.

A nap utolsó műsorszáma bizonyult a fő attrakciónak, amikor ugyanis Molnár Áron, Algyő polgármestere is megjelent a színpadon egy gitárral, és egy mikrofonnal.

nonap_algyo2

„Már 3-4 éve én is fellépek ezen a szép rendezvényen. Már második éve zenekarral jövünk, és az érdekesség az, hogy csak nőnapon szoktunk zenélni közönség előtt. Pontosan két próbán vagyunk túl, készültünk nagyon a koncertre. Természetesen nem saját dalokat, hanem feldolgozásokat játszottunk.” – nyilatkozta Molnár Áron. A nagyérdemű hallhatott Republic dalokat illetve a Balkán Fanatik nevű formáció dallamai is felcsendültek.

A program végén minden kedves hölgynek egy szál virágot nyújtottak át az est fellépői.

Előző sztori

Magyartésen és Bakson égett az avar

Következő sztori

ÁLLÁSHIRDETÉS: Újságíró munkatársat keres a SZEGEDma.hu