Bulvár

3 trükk, amivel ráveheted a gyerekeket a vízivásra

3 trükk, amivel ráveheted a gyerekeket a vízivásra

2017. március 31., péntek
3 trükk, amivel ráveheted a gyerekeket a vízivásra
Iced lemon tea

A gyermekekben érdemes már egészen kis korban tudatosítani a vízivás fontosságát. Törekedjünk arra, hogy a cukros üdítők helyett inkább tiszta vizet igyon a gyermekünk és az üdítőitalok csak kis részét tegyék ki a folyadékbevitelnek. Ehhez azonban különféle praktikákra lesz szükségünk, hiszen a csalafinta csemetéink sokszor átlátnak az egyszerű trükkökön.

Miért teher a gyerekeknek a vízivás?

A víz a gyermekek körében nem a legkedveltebb üdítő forma. De miért is van ez? Először is a víz színtelen, szagtalan, így nem csoda, hogy a gyermekek számára nem a legizgalmasabb elfoglaltság a vízivás. A gyerekeket már kicsi koruktól kezdve, a színes, szagos, több érzékszervre ható tevékenységek kötik le a leginkább. Ha szeretnénk rávenni gyermekünket a vízivásra, akkor tegyük izgalmasabbá a vizet.

Tipp: Ízesítsük a vizet gyümölcsökkel, cukormentes szörpökkel, hidegen fogyasztható teákkal.

A gyerekek tele vannak energiával, lefoglalják őket az iskolai és iskolán kívüli teendők, amelyek megkövetelik az elegendő mértékű folyadékbevitelt. Különösen fontos, hogy elegendő vizet fogyasszon a gyermekünk, ha aktívan sportol, vagy sok iskola utáni elfoglaltsága van a nap folyamán. Ha suli után szakkörökre, edzésre és külön órákra jár a csemeténk, akkor gondoskodjunk róla, hogy egész napra legyen elegendő víz nála.

Tipp: Szerezzünk be egy jópofa kulacsot, palackot, amiből öröm a vízivás.

Építsünk be az étkezésbe magas folyadéktartalmú ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket, ilyenek például a görögdinnye, szőlő, uborka és brokkoli. Ha gyermekünk azok közé tartozik, aki nem rajong a zöldségekért, akkor csinálhatunk belőle krémleveseket vagy főzeléket, hogy elrejtsük a kevésbé kedvelt zöldségeket. Legyél kreatív és találd meg a saját módszered a vízfogyasztás fokozására. Igazítsuk a praktikáinkat gyermekünk érdeklődési köréhez, így egyből két legyet ütünk egy csapásra: ösztönözni tudjuk gyermekünket a vízivásra és a kapcsolatunkat is erősíthetjük.

Tipp: Szerezz be egy vagány ClearWater gyermek vízadagolót!

A Clearwater ellenőrzött minőségű vizet biztosít gyermeked és családod számára, amelyet az ország egész területén ingyen házhoz szállítunk, így még a cipekedéssel sem kell bajlódni. (x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.