Közélet

Vádemelés az ittasan halálos balesetet okozó férfival szemben

Vádemelés az ittasan halálos balesetet okozó férfival szemben

2017. február 15., szerda
Vádemelés az ittasan halálos balesetet okozó férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki vezetői engedély nélkül ittasan vezetve okozta utasa halálát.

A vádirat szerint a vádlott 2016. március 5-én a déli órákban Sándorfalva belterületén közlekedett a volt élettársa tulajdonát képező, tőle beleegyezése nélkül jogtalan használat céljából elvett személygépkocsival. A vádlott szervezetében 2,5 ezrelék körüli véralkohol értéket eredményező szeszesital volt, illetőleg vele utazott a jobb első ülésen a sértett is. A város belterületén egy T-alakú útkereszteződésbe érve ittasságából eredően fékezés és irányváltás nélkül követte az út korábbi vonalvezetését és egyenesen továbbhaladt, áthaladva egy füves útpadkán és belvízelvezető árkon, majd a szemben levő ingatlan utcafronton levő falának ütközött. A vádlott és a sértett sem kapcsolta be a biztonsági övet. A balesetben a jobb első ülésen utazó sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően másnap elhalálozott, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, egészségügyileg alkalmatlan a járművezetésre a nála kialakult alkoholfüggőség miatt. A járási ügyészség a vádlottat halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, valamint jármű önkényes elvétele bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.