Közélet

Pár napra visszakapta nevét a Horthy Miklós utca

Pár napra visszakapta nevét a Horthy Miklós utca

2017. február 15., szerda
Pár napra visszakapta nevét a Horthy Miklós utca
horthyutca

Horthy Miklós halálának 60. évfordulójára emlékeztek így csütörtökön egy flashmob keretében. A jelképes utcanévtábla néhány napig a helyén maradhatott.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy kép kíséretében arra, hogy a régi Hungária Szálló épületére egy régi-új utcanévtábla került. A mai Dózsa György utca ugyanis korábban

Horthy Miklós

kormányzó nevét viselte. Az időzítés sem lehetett véletlen, február 9-én volt a hatvanadik évfordulója az egykori államfő halálának. Néhány telefonhívást követően kiderül, miként kerültek a mécsesek és a lap az épület oldalára.

Bene Gábor

szervezésében mintegy 20-30 fő emlékezett meg csütörtök délután a kormányzóra egy flashmob keretében.

Ótott Ferenc

, a Vitézi Rend törzskapitánya lapunknak azt nyilatkozta, egy vers elszavalása, majd a himnusz eléneklését követően helyezték el a mécseseiket. Habár olvasónk a flashmobot követő estén rendőrautót látott a régi-új tábla alatt, az mégis a helyén maradhatott egy ideig. Február 14-én reggel még látható volt, ezt követően azonban ismeretlenek eltávolították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.