Pár napra visszakapta nevét a Horthy Miklós utca

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

horthyutca

Horthy Miklós halálának 60. évfordulójára emlékeztek így csütörtökön egy flashmob keretében. A jelképes utcanévtábla néhány napig a helyén maradhatott.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy kép kíséretében arra, hogy a régi Hungária Szálló épületére egy régi-új utcanévtábla került. A mai Dózsa György utca ugyanis korábban Horthy Miklós kormányzó nevét viselte. Az időzítés sem lehetett véletlen, február 9-én volt a hatvanadik évfordulója az egykori államfő halálának. Néhány telefonhívást követően kiderül, miként kerültek a mécsesek és a lap az épület oldalára.

Bene Gábor szervezésében mintegy 20-30 fő emlékezett meg csütörtök délután a kormányzóra egy flashmob keretében. Ótott Ferenc, a Vitézi Rend törzskapitánya lapunknak azt nyilatkozta, egy vers elszavalása, majd a himnusz eléneklését követően helyezték el a mécseseiket.

Habár olvasónk a flashmobot követő estén rendőrautót látott a régi-új tábla alatt, az mégis a helyén maradhatott egy ideig. Február 14-én reggel még látható volt, ezt követően azonban ismeretlenek eltávolították.

Előző sztori

Jégkorong: amatőr jégkorongozók vették birtokba a jégcsarnokot kedd este

Következő sztori

Négytagú zsűri értékeli majd az algyői kolbászokat

Legutóbbi hasonló cikkek