Közélet

Odafigyelnek az autósok az e-matricák lejárati idejére

Odafigyelnek az autósok az e-matricák lejárati idejére

2017. február 23., csütörtök
Odafigyelnek az autósok az e-matricák lejárati idejére
Útdíj - Megszûnik az M0-s általános díjmentessége

Az adatok azt mutatják, hogy az autósok odafigyelnek úthasználati jogosultságuk lejárati idejére - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) csütörtökön az MTI kérdésére, annak kapcsán, hogy január 31-én éjfélkor lejárt az éves országos, illetve a megyei e-matricák érvényessége.

Február 1-5. között összesen 18 774 esetben szabtak ki pótdíjat a díjköteles utakon a bliccelőkre, az érintett járművek között azonban csak 165 olyat találtak, amelyre volt 2016-ra érvényes országos e-matrica, de 2017-re érvényes nem. A NÚSZ kiemelte: az elmúlt években az országos éves e-matricák legnagyobb részét, átlagosan mintegy 70 százalékát, míg a megyei éves matricák körülbelül 45 százalékát az év első hónapjában váltották meg az autósok. Az idei évre érvényes országos e-matricából csaknem 270 ezer fogyott el január 31-éig, 11,4 százalékkal több az előző évinél, a megyei matricákból pedig a tavalyinál 14,7 százalékkal több, csaknem 767 ezer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.