Kultúra

Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány

Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány

2017. február 2., csütörtök
Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány

Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány többek közt a népnyelv, a magyar nyelvjárás szavainak és a népi szólások, közmondások megőrzésének céljából.

A Be kell hordanunk a szavakat! - Nyelvi-néprajzi értékmentés a 21. században címmel kiírt pályázatra olyan mémeket, szlogeneket várnak február 28-ig, amelyek ösztönzőleg hatnak a magyar nyelv felfedezésére és őseink tájszavainak, sajátos népi fordulatainak, imádságainak vagy a népnyelv kincseinek felfedezésére és megőrzésére - olvasható az alapítvány közleményében. A felhívással a szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelv tudatos használatára, a tájszavak, a szűkebb környezet szóhasználatának megőrzésére és a magyar nyelv gazdagságára. A beérkezett anyagokat szakmai zsűri bírálja el, a győzteseket értékes könyv- és tárgyjutalommal díjazzák. A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány legfőbb célja a magyar nyelv ápolása, védelme és fenntartása, a nyelvvel kapcsolatos értékek feltárása, mentése, gyűjtése és kommunikálása, illetve a magyar kultúra ápolása, a népi és nemzeti hagyományok gyűjtése, bemutatása és terjesztése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.