Gazdaság

Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poor's

Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poor's

2017. február 24., péntek
Megerősítette a magyar adósosztályzatokat a Standard & Poor's

Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő a Londonban bejelentett döntéshez fűzött elemzésében kiemelte, hogy a magyar gazdaságban az idén 3 százalék körüli, a 2018-2020-as időszakban átlagosan valamivel 2,5 százalék alatti éves növekedési ütemeket vár. A cég szerint a magyar államadós-osztályzatokat alátámasztó tényezők közé tartozik a jelentős külső fizetési többlet és az immár hosszabb ideje jellemző visszafogott költségvetési politika. Az S&P a minősítés korlátozó tényezői közé sorolta a mérsékelt hosszú távú növekedési kilátásokat és a még mindig magas közadósság-rátát. Tavaly mindhárom piacvezető nemzetközi hitelminősítő a befektetésre ajánlott sávba sorolta vissza Magyarországot, azonos "BBB mínusz/Baa3" hosszú távú osztályzattal. A Fitch Ratings tavaly májusban, a Standard & Poor's szeptemberben, a Moody's Investors Service novemberben emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.