Magyar művészek lépnek színpadra Szerbiában a Zentai Teátrumi Napokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén új állomással bővül a Magyar Teátrumi Társaság határon túli fellépéseinek köre, így Tusnádfürdő és Szabadka után február 9. és 11. között a Zentai Magyar Kamaraszínház ad otthont a Teátrum Neked! című, magyar produkciókat bemutató sorozatnak a Zentai Teátrumi Napok keretében.

A Magyar Teátrumi Társaság pénteki közleménye szerint a zentai színházzal közösen rendezett programon színes gyermek- és felnőtt előadásokkal várják a közönséget. A nyitó előadáson Gubik Petra és Szomor György áll színpadra, akik zenés estjükben nemcsak népszerű musicaleket idéznek fel, hanem ízelítőt adnak az Omega, Máté Péter és Cserháti Zsuzsa munkásságából is.

A péntek és a szombat délelőtt a gyerekeké lesz, akiket kalandos játszóház és kézműves foglalkozások mellett a Magyar Népmese Színház és a Ramazuri Bábszínház vár egy-egy előadással.

A sorozat keretében Zentára érkezik Koncz Gábor érdemes művész, aki Gyorsvonat című műsorában saját életútját idézi meg, a színházi napokat pedig Udvaros Dorottya színművésznő zárja a Nemzeti Színház színpadán már többször bemutatott Nyáron, este fél tizenegykor című produkciójával. A Teátrum Neked! programjai ingyenesen látogathatók.

Előző sztori

Lemondásra szólítja fel a földművelésügyi miniszter a Magyar Pálinka Lovagrend vezetőjét

Következő sztori

A magyar-mexikói kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztéséről tárgyalt Mexikóvárosban Kövér László