Kosárlabda: a bajnokaspiráns érkezik Vásárhelyre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli66

A december 10. óta veretlen, múlt heti győzelmével már második helyen álló Debrecen látogat szombat este 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokba az NBI B csoportos bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli szurkolói így igazi rangadót láthatnak majd a hétvégén. A vendégek nem titkolt célja az A csoportba való feljutás.

Ezt támasztja alá az is, hogy mióta a szezont kezdő Ferenczi Tamás-Horváth Imre edzőpárost váltó Berényi Sándor-Ráthonyi Tamás duó ül a kispadon még nem találtak legyőzőre a cívisvárosiak. Legutóbbi vereségüket még a korábbi szakvezetők irányításával szenvedték el éppen Hódmezővásárhelyen. Akkor a Hepp-kupa nyolcaddöntőben Vas Péter utolsó másodperces hármasa döntött a 83-82-vel végződött összecsapáson. Azóta viszont óriásit fordult a világ a Debrecennel. Tovább erősödött az amúgy sem gyenge keretük, az első osztályú Zalaegerszegről igazolt Velkey, a Svédországból visszatért Szabó Miklós, valamint a kanadai irányító Jahmal Jones is extrát nyújt. Sőt mellettük nem feledkezhetünk meg a sokszoros válogatott szegedi Molnár András sem.

A harmadik helyen álló Kosársulinak riválisánál sokkal vegyesebb a teljesítménye az elmúlt időszakban. Igaz, hogy a kék-sárgák az elmúlt 5 mérkőzésükből négyet behúztak, de egyszer sem volt túl könnyű dolguk, hiszen szinte minden alkalommal nagy hátrányból fordítottak az utolsó percekben. Legutóbb Békésen azonban nem jött ki a lépés. Nagy akaratuk mellett Szabó Péterék mellett szól a hazai pálya is, amit eddig egyetlen ellenlábasuknak sem sikerült bevennie. Ráadásul a Kosársuli spílereinek fejében ott motoszkálhat a decemberi fergeteges DEAC elleni diadal is, ami óriásit lendíthet rajtuk a nehezebb percekben. Utasi Gábor fiainak a dobások terén mindenképpen javulnia kell, ha bravúros sikert akarnak elérni a fergeteges formában lévő, velük azonos, 12-4-es mutatóval álló Debrecennel szemben.

A Vásárhelyi Kosársuli-DEAC bajnoki rangadó 2017. február 25-én szombaton 18 órakor kezdődik. A belépés az MMBF Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes.

Előző sztori

Kepes András: Csak politikai, gazdasági érdekek választják szét a vallásokat + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Nyolcvannégy illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalomnál

Legutóbbi hasonló cikkek