Sport

Kosárlabda: a bajnokaspiráns érkezik Vásárhelyre

Kosárlabda: a bajnokaspiráns érkezik Vásárhelyre

2017. február 22., szerda
Kosárlabda: a bajnokaspiráns érkezik Vásárhelyre
kosarsuli66

A december 10. óta veretlen, múlt heti győzelmével már második helyen álló Debrecen látogat szombat este 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokba az NBI B csoportos bajnokságban. A Vásárhelyi Kosársuli szurkolói így igazi rangadót láthatnak majd a hétvégén. A vendégek nem titkolt célja az A csoportba való feljutás.

Ezt támasztja alá az is, hogy mióta a szezont kezdő Ferenczi Tamás-Horváth Imre edzőpárost váltó Berényi Sándor-Ráthonyi Tamás duó ül a kispadon még nem találtak legyőzőre a cívisvárosiak. Legutóbbi vereségüket még a korábbi szakvezetők irányításával szenvedték el éppen Hódmezővásárhelyen. Akkor a Hepp-kupa nyolcaddöntőben Vas Péter utolsó másodperces hármasa döntött a 83-82-vel végződött összecsapáson. Azóta viszont óriásit fordult a világ a Debrecennel. Tovább erősödött az amúgy sem gyenge keretük, az első osztályú Zalaegerszegről igazolt Velkey, a Svédországból visszatért Szabó Miklós, valamint a kanadai irányító Jahmal Jones is extrát nyújt. Sőt mellettük nem feledkezhetünk meg a sokszoros válogatott szegedi Molnár András sem. A harmadik helyen álló Kosársulinak riválisánál sokkal vegyesebb a teljesítménye az elmúlt időszakban. Igaz, hogy a kék-sárgák az elmúlt 5 mérkőzésükből négyet behúztak, de egyszer sem volt túl könnyű dolguk, hiszen szinte minden alkalommal nagy hátrányból fordítottak az utolsó percekben. Legutóbb Békésen azonban nem jött ki a lépés. Nagy akaratuk mellett Szabó Péterék mellett szól a hazai pálya is, amit eddig egyetlen ellenlábasuknak sem sikerült bevennie. Ráadásul a Kosársuli spílereinek fejében ott motoszkálhat a decemberi fergeteges DEAC elleni diadal is, ami óriásit lendíthet rajtuk a nehezebb percekben. Utasi Gábor fiainak a dobások terén mindenképpen javulnia kell, ha bravúros sikert akarnak elérni a fergeteges formában lévő, velük azonos, 12-4-es mutatóval álló Debrecennel szemben. A Vásárhelyi Kosársuli-DEAC bajnoki rangadó 2017. február 25-én szombaton 18 órakor kezdődik. A belépés az MMBF Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ezúttal is ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.