Sport

Jégkorong: amatőr jégkorongozók vették birtokba a jégcsarnokot kedd este

Jégkorong: amatőr jégkorongozók vették birtokba a jégcsarnokot kedd este

2017. február 15., szerda
Jégkorong: amatőr jégkorongozók vették birtokba a jégcsarnokot kedd este
jegkorong013kf

Lelkes amatőrök vették birtokba kedd este a jégcsarnokot, hogy kedvenc sportjuknak hódoljanak. Mostantól minden kedden várják a szervezők azokat az érdeklődőket, akik szeretnék kipróbálni ezt a sportágat, mindössze egy korira és egy ütőre van szükség.

Múlt héten jelentette be a Tisza Volán jérkorongcsapata, hogy szponzori szerződést kötött a Goodwill Pharma Kft.-vel, így a továbbiakban Goodwill Pharma Szegedi Vízmű SC néven folytatják szereplésüket az utánpótlás bajnokságokban. Bár jelenleg Szegednek nincs profi felnőtt jégkorong-csapata, egyre több szülő érdeklődik a sportág iránt a gyerekek által. Balázs Csongor fejéből pattant ki az ötlet, hogy teremtsenek Szegeden is lehetőséget azoknak az amatőröknek és szülőknek – akik maguk is kipróbálnák a gyermekük által űzött sportot – arra, hogy korcsolyát húzhassanak lábukra és megismehessék testközelből is a hokit. Erre mostantól megvan a lehetőség, hiszen minden kedden este fél kilenctől mindenki előtt nyitva állnak a jégcsarnok kapui. „Több szülő érdeklődött már az utánpótláscsapatok edzésein, hogy hol lenne lehetőség arra, hogy ők is kirpóbálják a sportágat, de sajnos mindig azt a választ kellett adnunk hogy Szegeden ez nem lehetséges. Most azonban úgy alakult, hogy az egyesület ebben a kedd esti időpontban is bérli a csarnokot, ami azonban a gyerekeknek már túl későn van az edzéshez. Így arra gondoltunk, hogy ezt kihasználva ebben az időpontban teret adhatnánk az amatőröknek és azoknak akik érdeklődnek a jégkorong iránt és szívesen ki is próbálnák” – mondta portálunknak a kezdeményezés ötletgazdája. Az ajtó tényleg mindenki előtt nyitva áll, nem kell jégkorongos múlt ahhoz, hogy valaki résztvegyen az edzéseken, csupán elszántság és bátorság szükséges. Persze azért a korcsolyatudás elengedhetetlen, hiszen ahogy Balázs Csongor is fogalmaz, nem korioktatásról van szó. Az edzések a résztvevőknek teljesen ingyenesek, csupán a felszerelést – a korcsolyát, az ütőt és a védőfelszereléseket – kell magával hoznia a jégkorongozni vágyóknak. A szervezők azt remélik, hogy az első alkalom után egyre többen kapnak majd kedvet ahhoz, hogy jégre merészkedjenek és csatlakozzanak az edzésekhez. A friss információkról a

Szegedi Amatőr Jégkorong

Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.