/

Ismét a SZEGEDma.hu újságírója vitte haza az MTA SZAB Médiapályázatának első díját + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

media_dijazottak003kf

Megtartották az MTA SZAB idei közgyűlését, amelyen átadták a szervezet médiapályázatának díjait. Az írott mű kategóriában idén Tóth Marcell nyerte el az I. díjat.

A korábbi évekhez hasonlóan február végén tartotta közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága (MTA SZAB). Fülöp Ferenc akadémikus, a SZAB elnöke beszámolt a 2016-ban elvégzett feladatokról és a 2017-es terveikről. Módosították a szervezeti és működési szabályzatot, a Médiapályázat első helyezettjei ezüst érem helyett aranyozott bronz érmet kapnak az idei évtől kezdve.

Az új díszpolgárral készült interjú nyerte el a bírálóbizottság tetszését

Harmadik alkalommal hirdette meg az akadémiai bizottság médiapályázatát, a SZAB négy kategóriában díjazta a legjobb pályamunkákat. Csernus Sándor, SZAB 2016. évi Médiapályázat Bíráló Bizottságának elnöke, a Bölcsészettudományi Kar vezetője hangsúlyozta, az immár hagyományos pályázat ebben az évben is elérte célkitűzését, a pályázatok színvonalasak, bárhol megállnák a helyüket. Kiemelte, a díj fölkeltette az országos sajtó érdeklődését, miközben a helyi média is évek óta kitünteti érdeklődésével a szegedi tudósok és tudományos műhelyek tevékenységét és igen színvonalas anyagokkal járul hozzá a tudomány széleskörű megismertetéséhez.

A legnagyobb verseny az írott mű kategóriában alakult ki, ahol a díjakat Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora adta át. Az I. díjat és az ezzel járó SZAB aranyozott bronz érmet a SZEGEDma újságírója, Tóth Marcell nyerte el a Csapó Benő, Szeged új díszpolgára: A társadalmi megbecsültség tartja a pályán a tanárokat” című interjújával, így Gaál Bernadett 2015-ös eredményét követően újabb sikernek örülhetett lapunk szerkesztősége. A II. díjat a Délmagyarország újságírója, Kancsár Tímea kapta meg, díszoklevéllel ismerték el Gajzer Erzsébet, Kiss Tímea és Tóth András pályázatát.

A mozgókép kategóriában az MTVA munkatársa, Társi István szerezte meg a győzelmet, a II. díjat Nagyné Borbás Edina A fizika napján készült Panoráma című magazinműsorban megjelenő adással nyerte el. A rádióriport kategóriában Marton Árpád „Pataki 75” című pályázatával kapta meg az I. díjat. A fotósok közül I. díjban részesült Bobkó Anna „Olimpiára edzett az SZTE lézerfizikusa” című képsorozatával, a II. díjat Frank Yvette Dr. Freund Tamásról készült fotósorozata kapta.

no images were found

Előző sztori

Középpontban a Komócsin-klán - a kommunizmus áldozataira emlékeztek Szegeden + FOTÓK, HANG

Default thumbnail
Következő sztori

Nem "baráti tűz" okozta a rendőr halálát a bőnyi rendőrgyilkosság során

Legutóbbi hasonló cikkek