Bulvár

Illegális bevándorlás - Több száz migráns várakozik Szabadkán

Illegális bevándorlás - Több száz migráns várakozik Szabadkán

2017. február 21., kedd
Illegális bevándorlás - Több száz migráns várakozik Szabadkán
Illegális bevándorlás - Migránsok Szabadkán

Több száz migráns várakozik Szabadka külterületén, az újvidéki vasútvonal közelében arra, hogy megpróbáljon átjutni Magyarországra a zöldhatáron keresztül - tapasztalta a helyszínen kedden az MTI tudósítója.

A magukat sátrakban, fóliával fedett kalyibákban, illetve a bontás alatt lévő egykori téglagyár melléképületeiben meghúzó migránsok között sokan voltak, akik már megpróbáltak átjutni a szerb-magyar határon, de a rendőrök és katonák feltartóztatták és visszafordították őket. Akadt olyan pakisztáni férfi, aki elmondása szerint hét-nyolc alkalommal próbálkozott sikertelenül, ám kedd vagy szerda éjszaka újra kísérletet tesz. A várakozók kivétel nélkül mind fiatal, esetleg középkorú férfiak, akik közül többen is azt mondták, szinte lehetetlen átjutni a magyar határon, akár nagyobb csoport tagjaként, akár csupán ketten-hárman indulnak el, mert sok a rendőr és katona. A migránsoknak önkéntesek rendszeresen ételt és ital osztanak, időnként ruhákat és cipőket is kapnak a várakozók, és a táborhelyeket felkeresik a Médecins du Monde segélyszervezet orvosai is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.