Közélet

Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: változóban a németek hozzáállása

Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: változóban a németek hozzáállása

2017. február 9., csütörtök
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: változóban a németek hozzáállása

Az, hogy a német politikusok a megakadályozott merényletekről is hírt adnak, tehát beszélnek a veszélyről, arra utal, hogy változóban van a hozzáállásuk az illegális bevándorláshoz - mondta a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Speidl Bianka

szerint úgy tűnik, belátták, hogy nem tartható a korábbi "naiv álláspont" az illegális bevándorlással kapcsolatban. A változás lassúságát azzal magyarázta, hogy a Németországban és Franciaországban jelenleg hatalmon lévő kormányoknak olyan stratégiát kellett kidolgozniuk, amellyel egyrészt megakadályozzák a szélsőséges pártok népszerűségének növekedését, ugyanakkor azt a benyomást keltik a választókban, hogy uralják a helyzetet. A kutató arról is beszélt: kiépült egy rendkívül jól szervezett, hierarchikus embercsempész-hálózat, amely "gyakorlatilag nemzeti utazási irodaként" működik, arab törzsi kötődések szerinti alrendszerekkel. Nyilvánvalóan iszlamista radikális szervezetek állnak mögöttük, megfelelő anyagi lehetőségekkel - jelentette ki. Annak ellenére, hogy a hálózat nyíltan, jól megfigyelhetően működik, az összetettsége miatt nehéz ellene fellépni: nemzetközi szintű, "nagyon egységes" intézkedéseket követelne meg, amelyekhez politikai felhatalmazásra lenne szükségük a hatóságoknak - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.