Közélet

Felvételi - Több középiskolai hely van, mint jelentkező

Felvételi - Több középiskolai hely van, mint jelentkező

2017. február 27., hétfő
Felvételi - Több középiskolai hely van, mint jelentkező

Több középiskolai hely van - különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező - emelte ki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója.

Kaposi József

ezért nyugalomra intette a középiskolákba jelentkező diákokat és szüleiket, de hozzátette, hogy a legnépszerűbb helyekre valóban nehéz bekerülni. Az intézet főigazgatója kitért arra is, hogy a gyerek 14 éves korában döntően még a szülő segíti, illetve dönti el a választást. A szakember ugyanakkor kiemelte: a legfontosabb a tanulás megszerettetése, ez a feltétele az élethosszig tartó tanulásnak. "Mindegy, hogy mit tanul a gyerek, a lényeg hogy szeresse" - hangsúlyozta Kaposi József, hozzátéve: akkor lehet igazán eredményes és hasznos a középiskolai tanulás, ha az nem unalmas és nem okoz szorongást a gyermekben. A középfokú felvételin a 8. osztályt befejezők közül a gimnázium, a szakgimnázium, a szakközépiskola, a szakiskola és a készségfejlesztő iskola 9. évfolyamára jelentkezők, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők vesznek részt, beleértve az előkészítő osztályokra pályázókat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.