Kultúra

Februárban is színes programokkal várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

Februárban is színes programokkal várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 2., csütörtök
Februárban is színes programokkal várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház
agota_kozossegi_haz68_gs

strong>A gyerekeket és a családokat továbbra is minden hétköznap délután várja a játszóház, de elindul a Könyvolvasói klub is.

Minden hétköznap 15 órától 19 óráig várja a gyerekeket és családokat a játszóház, a nyitvatartási idő alatt ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások közül továbbra is használhatják az érdeklődők a csocsót, a ping-pong-ot, a léghoki asztalt, valamint a délután hasznos eltöltését szolgáló foglalkoztató játékokat, kézműves tevékenységet, valamint a korrepetítor tanodánkat.

A játszóház februári programjai

Február 2. csütörtök 17:00

- Kézműves foglalkozás és kulcstartó készítés Ezen a foglalkozáson a gyermekek egyedi kulcstartókat készíthetnek fonalból, gyöngyből, kagylóból, faanyagból.

Február 3. péntek 17:00

- Just dance Tini szórakozó est A játszóház egyik kulcsfontosságú programja a tini szórakozó est, ahol a gyermekek az önkéntesek társaságában elsajátíthatják a kulturált szórakozás formáját. A tini szórakozó esten üdítővel és ásványvízzel kedveskednek a gyermekeknek.

Február 7. kedd 17:00

- Solo party A Solo kártya a játszóház egyik legkedveltebb társasjátéka. Ennek bajnokát választják meg ezen a játszóházi mini bajnokságon.

Február 8. szerda 17:00

- Ép testben ép lélek - Egészségfejlesztő előadás és beszélgető est a tisztálkodásról. A Ház önkéntesei nagyon fontosnak tartják, hogy a gyermekek iránymutatást kapjanak ebben a témában is. Megtudhatják, hogyan őrizhetik meg egészségüket, mire kell odafigyelniük.

Február 9. csütörtök 17:00

- Kézműves foglalkozás - Farsangi álarcok készítése Ezen a foglalkozáson a farsangi szezonra készülnek a Játszóház gyermekei is. Álarcokat készíthetnek maguknak, amiket el is vihetnek magukkal.

Február 14. kedd 17:00

- Honfoglaló verseny A sokak által jól ismert Honfoglaló társasjáték mintájára 2 fős csapatokban küzdhetnek meg a gyermekek a megyék elfoglalásáért. A versenyt az nyeri, aki a legtöbb kérdésre adott válasz alapján a legtöbb megyét foglalja el.

Február 15. szerda 17:30

- Zumba Nagyon fontos a játszóházi gyermek ösztönzése mozgásra, sportra, ezt szolgálja az ingyenes gyerek zumba óra minden hónapban. Mindig vidáman, jó hangulatban telnek ezek a táncos edzések. A zumba órát családoknak is ajánlja a Közösségi Ház.

Február 16. csütörtök 17:00

- Kézműves foglalkozás - Szalvétatechnika Ezen a foglalkozáson a gyermekek a dekupázs szalvétatechnikát sajátíthatják el.

Február 17. péntek 17:00

- Film klub A Film klubban a gyermekek által kedvelt és számukra is aktuális problémákat feldolgozó filmeket nézhetnek, illetve van, amikor szórakoztató, kikapcsolódást nyújtó filmeket láthatnak.

Február 20. hétfő 17:00

- Család témaköre A játszóházban egy rajzversenyt hirdetnek meg, aminek témája a család, mit jelent a család fogalma számukra. Egy külön álló zsűri segítségével választják ki a legjobban sikerült rajzokat. A jutalom a legjobbaknak egy értékes ajándékcsomag.

Február 21. kedd 17:00

- Élő amőba bajnokság A iskolai lyukas órák kedvence, az amőba kel szó szerint életre ezen a délutánon.

22. szerda 17:00

- Cool-Túra- Farsang A farsangi hagyományokat megismerése, a magyar népszokások, a hagyományok tisztelete a nap témája.

Február 23. csütörtök 17:00

- Kézműves foglalkozás - Tavaszváró ajtódíszek készítése Csodálatos tavaszi ajtódíszeket készítenek a gyerekek ezen a kézműves foglalkozáson, amit természetesen el is vihetnek magukkal.

Február 24. péntek 17:00

- Tini szórakozó est jelmezbemutatóval Farsangi jelmezes tini buli. A játszóház egyik kulcsfontosságú programja a tini szórakozó est, ahol a gyermekek az önkéntes felnőttek társaságában elsajátíthatják a kulturált szórakozás formáját.

Február 28. kedd 17:00

- Egy perc és nyersz - Játszóházi vetélkedő Játékos agytorna ,ahol egyetlen perc alatt kell megoldani feladatokat. Fejlődik a gyermekek problémamegoldó képessége. A győztes ajándékban részesül.

A Csongor téri Közösségi Ház februári programjai

A Csongor téri Közösségi Ház minden hétköznap színes programokkal várja az érdeklődőket, amelyek egyaránt szólnak szermekeknek, fiataloknak, de várják a családokat és az időseket is. Kiemelt programja a Háznak februárban a Könyvolvasói klub. A kultúra közvetítésének napjainkban is egyik legfontosabb eszköze a könyv, és az olvasás. Az ÁGOTA Alapítvány önkéntes közössége mára több, mint 15.000 db kötetet rendszerezett és katalogizált, hogy a Csongor téri Közösségi Házban elérhetővé tegye az érdeklődők számára. A könyveket az alapító,

Kothencz János

önerőből vásárolta, de nagyon sok lakossági felajánlás is érkezett. Ezt az állományt szeretnék most a család nélkül nevelkedő fiatalok, a családok, a játszóházba érkező gyermekek, valamint az idősebb korosztály számára is rendelkezésére bocsájtani. A Könyvolvasói klubban egy finom tea mellett, kellemes körülmények között vehetik igénybe az érdeklődők a szolgáltatást. A Könyvolvasói klub használata ingyenes. Február 1-től, minden hétköznap 9 órától 13 óráig várják a könyveket kedvelő vendégeket, beszélgetésre, olvasásra, kölcsönzésre. A könyvolvasói klubról bővebb információt kaphatnak 06 30 959 1130-as telefonszámon Szabóné Szivós Ildikótól.

További programok:

Február 6. hétfő 10.00

- Kézimunka kör Kiállításra, és a húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával

Február 8. szerda 16:00

- Bűnmegelőzési előadás a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársaival családoknak, gyerekeknek, Drogok! Tények és tévhitek címmel. Ajánljuk minden aggódó szülő és nagyszülő figyelmébe a Szegedi Rendőrkapitányság előadását, ahol tisztázásra kerülnek a drog fogyasztással, terjesztéssel kapcsolatos kérdések.

Február 9. csütörtök 18:30

- Gerinctorna, pilates torna Egészségmegőrző gyakorlatok gerincproblémák ellen

Pekár Erika

gerinctrénerrel, okleveles Pilates oktatóval

Február 13. hétfő 10:00

- Kézimunka kör Kiállításra, és a Húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával

Február 14. kedd 14:00

- Senior torna Ajánlott gyakorlatok a senior korosztálynak, zenére.

Február 16. csütörtök 17:00

- Irodalmi Teaház

Radnai István

verseit

Arany Tóth Katalin

és

Bajnócziné Rácz Éva

mondja el a költő jelenlétében. Radnai István jelenleg Budapesten él és alkot, de komoly kötődése van Szegedhez és a tarjáni városrészhez.

Február 20. hétfő 10:00

- Kézimunka kör. Kiállításra, és a Húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával.

Február 20. hétfő 14:00

- Egészségnap

Barabás Katalin

(SZTE): "Miért fontos a lelki egészség?" c. előadását hallgathatják meg a résztvevők. Nem csak fizikai valónk tehet minket beteggé, hanem gyakran lelkünk állapota is befolyásolja fizikai teljesítőképességünket, hatékonyságunkat. Az egészségnapon vérnyomás és vércukorszint mérésre is várják az érdeklődőket.

Február 21. kedd. 17:00

- Együtt játszik a család A közös játék fontossága a családban beszélgetés

András Kata

pszichológussal, és

Korcsmáros Zsófi

családterapeutával. Gyermekeink számára fontos, hogy a család együtt töltsön el minőségi időt. Erről tudhatnak meg többet a családok.

Február 23. csütörtök 18:30

- Gerinctorna, pilates torna. Egészségmegőrző gyakorlatok gerincproblémák ellen

Február 27. hétfő 10:00

- Kézimunka kör Kiállításra, és a Húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.