Februárban is színes programokkal várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_kozossegi_haz68_gs

strong>A gyerekeket és a családokat továbbra is minden hétköznap délután várja a játszóház, de elindul a Könyvolvasói klub is.

Minden hétköznap 15 órától 19 óráig várja a gyerekeket és családokat a játszóház, a nyitvatartási idő alatt ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások közül továbbra is használhatják az érdeklődők a csocsót, a ping-pong-ot, a léghoki asztalt, valamint a délután hasznos eltöltését szolgáló foglalkoztató játékokat, kézműves tevékenységet, valamint a korrepetítor tanodánkat.

A játszóház februári programjai

Február 2. csütörtök 17:00 – Kézműves foglalkozás és kulcstartó készítés
Ezen a foglalkozáson a gyermekek egyedi kulcstartókat készíthetnek fonalból, gyöngyből, kagylóból, faanyagból.

Február 3. péntek 17:00 – Just dance Tini szórakozó est
A játszóház egyik kulcsfontosságú programja a tini szórakozó est, ahol a gyermekek az önkéntesek társaságában elsajátíthatják a kulturált szórakozás formáját. A tini szórakozó esten üdítővel és ásványvízzel kedveskednek a gyermekeknek.

Február 7. kedd 17:00 – Solo party
A Solo kártya a játszóház egyik legkedveltebb társasjátéka. Ennek bajnokát választják meg ezen a játszóházi mini bajnokságon.

Február 8. szerda 17:00 – Ép testben ép lélek – Egészségfejlesztő előadás és beszélgető est a tisztálkodásról. A Ház önkéntesei nagyon fontosnak tartják, hogy a gyermekek iránymutatást kapjanak ebben a témában is. Megtudhatják, hogyan őrizhetik meg egészségüket, mire kell odafigyelniük.

Február 9. csütörtök 17:00 – Kézműves foglalkozás – Farsangi álarcok készítése
Ezen a foglalkozáson a farsangi szezonra készülnek a Játszóház gyermekei is. Álarcokat készíthetnek maguknak, amiket el is vihetnek magukkal.

Február 14. kedd 17:00 – Honfoglaló verseny
A sokak által jól ismert Honfoglaló társasjáték mintájára 2 fős csapatokban küzdhetnek meg a gyermekek a megyék elfoglalásáért. A versenyt az nyeri, aki a legtöbb kérdésre adott válasz alapján a legtöbb megyét foglalja el.

Február 15. szerda 17:30 – Zumba
Nagyon fontos a játszóházi gyermek ösztönzése mozgásra, sportra, ezt szolgálja az ingyenes gyerek zumba óra minden hónapban. Mindig vidáman, jó hangulatban telnek ezek a táncos edzések. A zumba órát családoknak is ajánlja a Közösségi Ház.

Február 16. csütörtök 17:00 – Kézműves foglalkozás – Szalvétatechnika
Ezen a foglalkozáson a gyermekek a dekupázs szalvétatechnikát sajátíthatják el.

Február 17. péntek 17:00 – Film klub
A Film klubban a gyermekek által kedvelt és számukra is aktuális problémákat feldolgozó filmeket nézhetnek, illetve van, amikor szórakoztató, kikapcsolódást nyújtó filmeket láthatnak.

Február 20. hétfő 17:00 – Család témaköre
A játszóházban egy rajzversenyt hirdetnek meg, aminek témája a család, mit jelent a család fogalma számukra. Egy külön álló zsűri segítségével választják ki a legjobban sikerült rajzokat. A jutalom a legjobbaknak egy értékes ajándékcsomag.

Február 21. kedd 17:00 – Élő amőba bajnokság
A iskolai lyukas órák kedvence, az amőba kel szó szerint életre ezen a délutánon.

22. szerda 17:00 – Cool-Túra- Farsang
A farsangi hagyományokat megismerése, a magyar népszokások, a hagyományok tisztelete a nap témája.

Február 23. csütörtök 17:00 – Kézműves foglalkozás – Tavaszváró ajtódíszek készítése
Csodálatos tavaszi ajtódíszeket készítenek a gyerekek ezen a kézműves foglalkozáson, amit természetesen el is vihetnek magukkal.

Február 24. péntek 17:00 – Tini szórakozó est jelmezbemutatóval
Farsangi jelmezes tini buli. A játszóház egyik kulcsfontosságú programja a tini szórakozó est, ahol a gyermekek az önkéntes felnőttek társaságában elsajátíthatják a kulturált szórakozás formáját.

Február 28. kedd 17:00 – Egy perc és nyersz – Játszóházi vetélkedő
Játékos agytorna ,ahol egyetlen perc alatt kell megoldani feladatokat. Fejlődik a gyermekek problémamegoldó képessége. A győztes ajándékban részesül.

A Csongor téri Közösségi Ház februári programjai

A Csongor téri Közösségi Ház minden hétköznap színes programokkal várja az érdeklődőket, amelyek egyaránt szólnak szermekeknek, fiataloknak, de várják a családokat és az időseket is.

Kiemelt programja a Háznak februárban a Könyvolvasói klub. A kultúra közvetítésének napjainkban is egyik legfontosabb eszköze a könyv, és az olvasás. Az ÁGOTA Alapítvány önkéntes közössége mára több, mint 15.000 db kötetet rendszerezett és katalogizált, hogy a Csongor téri Közösségi Házban elérhetővé tegye az érdeklődők számára. A könyveket az alapító, Kothencz János önerőből vásárolta, de nagyon sok lakossági felajánlás is érkezett. Ezt az állományt szeretnék most a család nélkül nevelkedő fiatalok, a családok, a játszóházba érkező gyermekek, valamint az idősebb korosztály számára is rendelkezésére bocsájtani. A Könyvolvasói klubban egy finom tea mellett, kellemes körülmények között vehetik igénybe az érdeklődők a szolgáltatást. A Könyvolvasói klub használata ingyenes. Február 1-től, minden hétköznap 9 órától 13 óráig várják a könyveket kedvelő vendégeket, beszélgetésre, olvasásra, kölcsönzésre. A könyvolvasói klubról bővebb információt kaphatnak 06 30 959 1130-as telefonszámon Szabóné Szivós Ildikótól.

További programok:

Február 6. hétfő 10.00 – Kézimunka kör
Kiállításra, és a húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával

Február 8. szerda 16:00 – Bűnmegelőzési előadás a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársaival családoknak, gyerekeknek, Drogok! Tények és tévhitek címmel.
Ajánljuk minden aggódó szülő és nagyszülő figyelmébe a Szegedi Rendőrkapitányság előadását, ahol tisztázásra kerülnek a drog fogyasztással, terjesztéssel kapcsolatos kérdések.

Február 9. csütörtök 18:30 – Gerinctorna, pilates torna
Egészségmegőrző gyakorlatok gerincproblémák ellen Pekár Erika gerinctrénerrel, okleveles Pilates oktatóval

Február 13. hétfő 10:00 – Kézimunka kör
Kiállításra, és a Húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával

Február 14. kedd 14:00 – Senior torna
Ajánlott gyakorlatok a senior korosztálynak, zenére.

Február 16. csütörtök 17:00 – Irodalmi Teaház
Radnai István verseit Arany Tóth Katalin és Bajnócziné Rácz Éva mondja el a költő jelenlétében. Radnai István jelenleg Budapesten él és alkot, de komoly kötődése van Szegedhez és a tarjáni városrészhez.

Február 20. hétfő 10:00 – Kézimunka kör.
Kiállításra, és a Húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával.

Február 20. hétfő 14:00 – Egészségnap
Barabás Katalin (SZTE): “Miért fontos a lelki egészség?” c. előadását hallgathatják meg a résztvevők. Nem csak fizikai valónk tehet minket beteggé, hanem gyakran lelkünk állapota is befolyásolja fizikai teljesítőképességünket, hatékonyságunkat. Az egészségnapon vérnyomás és vércukorszint mérésre is várják az érdeklődőket.

Február 21. kedd. 17:00 – Együtt játszik a család
A közös játék fontossága a családban beszélgetés András Kata pszichológussal, és Korcsmáros Zsófi családterapeutával. Gyermekeink számára fontos, hogy a család együtt töltsön el minőségi időt. Erről tudhatnak meg többet a családok.

Február 23. csütörtök 18:30 – Gerinctorna, pilates torna. Egészségmegőrző gyakorlatok gerincproblémák ellen

Február 27. hétfő 10:00 – Kézimunka kör
Kiállításra, és a Húsvéti asztal díszítésére készülnek az ügyes kezű alkotók, horgolással, kötéssel és különböző technikával.

Előző sztori

Madárinfluenza – Országos zártan tartást rendelt el a főállatorvos

Következő sztori

Több mint 51 milliárdból gazdálkodik idén Szeged