Közélet

Bakondi: a migráció magyarországi kezelése is szóba kerülhet az EP-bizottságban

Bakondi: a migráció magyarországi kezelése is szóba kerülhet az EP-bizottságban

2017. február 26., vasárnap
Bakondi: a migráció magyarországi kezelése is szóba kerülhet az EP-bizottságban

Az illegális migráció, illetve annak magyarországi kezelése is minden bizonnyal napirenden lesz az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága hétfői meghallgatásán - közölte a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Bakondi György

emlékeztetett arra, hogy a meghallgatást az EP szocialista frakciója kezdeményezte az alapvető jogok magyarországi helyzetéről. A magyar kormányt

Trócsányi László

igazságügyi miniszter képviseli, de a meghívottak között említett a főtanácsadó civil szervezeteket is. Közlése szerint az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért és a Helsinki Bizottság képviselői is kifejthetik majd az álláspontjukat. Reményét fejezte ki, hogy az igazságügyi miniszter érdemben tudja majd cáfolni a civil szervezetek kifogásait. A belbiztonsági főtanácsadó kettős beszédet említett a határőrizettel kapcsolatban az Európai Unióban. Mint mondta, politikai szinten elfogadják a szisztematikus határőrizetről szóló, a schengeni határátkelőknél torlódást okozó intézkedést, ugyanakkor az illegális migrációval szembeni fellépésnél "a külső határok őrizetében nem tapasztaljuk ugyanezt a szigort". Bakondi György kitért arra is, hogy a migrációval kapcsolatos kormányzati lépéseket a lakosság nagy többsége támogatja, és a kormány határozott szándéka, hogy a továbbiakban is mindent megtesz a magyar lakosság védelme érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.