Közélet

Az orosz elnök látogatás ellen tiltakozott az Együtt

Az orosz elnök látogatás ellen tiltakozott az Együtt

2017. február 2., csütörtök
Az orosz elnök látogatás ellen tiltakozott az Együtt
PUTYIN, Vlagyimir

Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása ellen tiltakozott az Együtt szervezésében több mint háromszáz ember csütörtök este Budapesten; az ellenzéki párt képviselői szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szövetsége zsákutca, Magyarország helye Nyugaton van.

A Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál megtartott demonstráción a tüntetők hosszasan fütyültek, mikor az orosz elnök konvoja a távolban elhaladt.

Szigetvári Viktor

, az Együtt elnöke azt hangsúlyozta: az Országházban "nincs helye egy olyan háborús bűnösnek, mint

Vlagyimir Putyinnak

", "

Orbán Viktor

szégyene, hogy (...) egy ilyen embert fogad". Úgy fogalmazott, Szíriában "milliókat üldöztek el" az orosz bombák, és Ukrajnában is rengeteg ember "életét keseríti meg az orosz elnyomás".

Szelényi Zsuzsanna

országgyűlési képviselő hangsúlyozta, pártja szerint Magyarország akkor van biztonságban, ha a Nyugathoz tartozik. Hozzátette: amikor Putyin politikája ellen tiltakoznak, valójában "Orbán Viktor rezsimje" ellen tiltakoznak; Putyin politikája és látogatása "provokáció" Európa és a magyar függetlenség ellen.

Juhász Péter

, az Együtt alelnöke azt mondta, az Együtt alternatívát fog kínálni a jövő évi választásokon, "nyitott társadalmat a bezárkózó rendőrállam helyett".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.