A téli időjárás visszatértével enyhülhet a belvíz helyzet

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hirtelen olvadás hatására szinte biztos volt, hogy egyre nagyobb területeket borít majd el a belvíz, a téli időjárás visszatértével azonban javulhat a helyzet – mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Hozzátette: a következő időszakban várható hidegebb idő eredményeként újra lefagyhatnak a földek, a tavaszi olvadás során pedig már sokkal nagyobb ereje lesz a napnak, ami enyhítheti a belvízveszélyt.

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban a szóvivő elmondta: az állami kezelésű területeken biztosítottak az árkok, el tudják vezetni a vizet, a szivattyútelepek egyelőre nappali üzemmódban működnek. Hozzátette, hogy a főigazgatóság péntek reggel óta folyamatosan figyeli a Sajót és a Felső-Tiszát is, a gátőröknek óránként jelenteniük kell minden jelenségről, fokozott figyelőszolgálat működik, éjjel-nappal kint vannak a szakaszmérnökök. Megjegyezte, hogy egyelőre semmi olyan jelenség nem volt, ami miatt be kellett volna avatkozni.

Előző sztori

Csaknem száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Következő sztori

Amerikai futball: történelmi New England-győzelem egy történelmi Super Bowlban