Közélet

A téli időjárás visszatértével enyhülhet a belvíz helyzet

A téli időjárás visszatértével enyhülhet a belvíz helyzet

2017. február 6., hétfő
A téli időjárás visszatértével enyhülhet a belvíz helyzet

A hirtelen olvadás hatására szinte biztos volt, hogy egyre nagyobb területeket borít majd el a belvíz, a téli időjárás visszatértével azonban javulhat a helyzet - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Hozzátette: a következő időszakban várható hidegebb idő eredményeként újra lefagyhatnak a földek, a tavaszi olvadás során pedig már sokkal nagyobb ereje lesz a napnak, ami enyhítheti a belvízveszélyt. A jelenlegi helyzettel kapcsolatban a szóvivő elmondta: az állami kezelésű területeken biztosítottak az árkok, el tudják vezetni a vizet, a szivattyútelepek egyelőre nappali üzemmódban működnek. Hozzátette, hogy a főigazgatóság péntek reggel óta folyamatosan figyeli a Sajót és a Felső-Tiszát is, a gátőröknek óránként jelenteniük kell minden jelenségről, fokozott figyelőszolgálat működik, éjjel-nappal kint vannak a szakaszmérnökök. Megjegyezte, hogy egyelőre semmi olyan jelenség nem volt, ami miatt be kellett volna avatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.