Közélet

A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet

A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet

2017. február 25., szombat
A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet
szelektihulladek02_gs

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft a szelektívgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet.

A szelektív hulladékgyűjtés a hulladékok anyagfajta szerint való elkülönített gyűjtését jelenti. Ez a gyakorlatban úgy valósulhat meg, hogy a megvásárolt élelmiszerek és fogyasztási cikkek csomagolóanyagát - a papír, műanyag, üveg, fém és italos kartondoboz csomagolást - a termékek elfogyasztását követően már otthonunkban anyaguk szerint különválasztva tároljuk, ezt követően pedig ugyancsak anyaguk szerint elkülönítve helyezzük el a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megfelelő edényeiben. Zsákos gyűjtés esetén a tiszta csomagolóanyagok speciális zsákba kerülhetnek.

Miért fontos a szelektív gyűjtés?

- A csomagolási hulladék érték: megfelelő válogatás után másodnyersanyagként felhasználható különböző termékek gyártásához. - A másodanyagok felhasználásával kíméljük az elsődleges nyersanyagokat (pl.: papírgyártásnál a fát), ami nagyon fontos, hiszen sok nyersanyagforrásunk már kimerülőben van, így nem szabad pazarlóan bánnunk velük. - A hulladék újrahasznosítása jelentős energiatakarékossággal is jár, mivel ezek a folyamatok kevesebb technológiai lépést igényelnek. - Csökken a hulladéklerakókra kerülő hulladék mennyisége, ezáltal megnő azok élettartama, és szükségtelen újabb lerakók költséges kiépítése. - Kevesebb hulladék kerül a környezetbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.