Sport

Vízilabda: a megkezdett úton folytatná a ContiTech Szeged Diapolo

Vízilabda: a megkezdett úton folytatná a ContiTech Szeged Diapolo

2017. január 20., péntek
Vízilabda: a megkezdett úton folytatná a ContiTech Szeged Diapolo
szeged_osc35_gs

Az év első hazai bajnokija vár a ContiTech Szeged Diapolóra, amely rögtön egy rangadóval indítja 2017-et: a bombaerős OSC érkezik az újszegedi sportuszodába szombaton este.

Az év első bajnokiján már túl van a ContiTech Szeged Diapolo, amely a címvédő Szolnoknál vizitált a múlt szombaton: ugyan három kulcsembere, a két légiós, Milos Vukicevic és Ivan Basara, valamint Pellei Frank is hiányzott Varga Péter keretéből, mégis meg tudta szorongatni a liga egyik legjobb együttesét a Szeged. Manhercz Krisztiánékra hasonlóan kemény feladat vár szombaton, amikor hazai közönség előtt fogadhatják a korábbi szegedi tréner, Vincze Balázs által gardírozott OSC-t: a fővárosiakkal egy nagyszerű mérkőzést játszottak a Tisza-partiak az odavágón, amely ugyan 11-11-s döntetlennel zárult, de a ContiTechnek megvolt az esélye a győzelemre is. "Egy nagyon mérkőzést játszottunk Budapesten az OSC-vel, az a célunk, hogy ezt megismételjük itt Szegeden is. Ég bennünk a tettvágy a tavalyi év vége felé történt gyengébb szereplésünk miatt is, azokból a pontokból az ilyen meccsen tudunk esetlegesen visszaszerezni. Az OSC egy nagyon jó csapat, amelyik jó játékerőt képvisel, tele válogatott játékosokkal, de szerencsére a sérültjeink felépültek, úgy néz ki, teljes csapattal fogunk tudni nekivágni ennek a meccsnek. Bízom a játékosokban, hogy egy hasonlóan jó meccset tudunk majd játszani, mint legutóbb a Szolnok ellen, azon az úton továbbhaladva, még keményebben, még többet dolgozva a héten, bízom abban is, hogy ez jó játékkal párosul" - fogalmazott portálunknak Varga Péter, a ContiTech Szeged Diapolo vezetőedzője.

Online

Szombaton 18 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a ContiTech Szeged Diapolo - A-Híd OSC Újbuda férfi vízilabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A szegediek számára nem sikerült jól az elmúlt év hajrája: három döntetlen (a Szentes, a Pécs és a Vasas ellen) mellett a kupából a BVSC búcsúztatta Kiss Csabáékat, akiknek így idénre csak a bajnoki küzdelmek maradtak. Varga Péter kifejtette, úgy érzi, a Szolnok elleni meccsen abszolút látszódott, hogy sikerült lezárniuk azt a részt. "Most azon vagyunk, hogy jól játszunk, és azt a formát és önbizalmat, ami a bajnokság elején jellemzett bennünket, visszahozzuk. Részben ezt elkezdtük Szolnokon, ezt megőrizve kell nekünk folytatni a bajnokság további részét" - tekintett a szombati meccsre a szegediek mestere. A múlt héten remekül pótolták a klub fiatal játékosai a hiányzókat: Varga Péter ki is emelte a 17 éves Szepes Áron, valamint a 18 éves Takács Gellért játékát. Mint hozzátette, az ügyes, tehetséges utánpótlás-játékosokból hosszú távon fog a szegedi vízilabda profitálni, egyben ez is lenne a céluk, hogy minél több ilyen játékos kerüljön fel a felnőtt kerethez a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.