Közélet

Vasárnap is több felé marad a hideg, ködös idő

Vasárnap is több felé marad a hideg, ködös idő

2017. január 21., szombat
Vasárnap is több felé marad a hideg, ködös idő
hideg_szel_eso_osz

A fővárosra és több mint tíz megyére vasárnapra is kiadták az extrém hideg miatt, illetve a tartós sűrű köd miatti figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: estétől ismét többfelé alakulhat ki köd. Vasárnap hajnalra legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli felén, Duna-Tisza közén és az Alföldön ismét sűrű zúzmarás köd lehet, amely vasárnap napközben többfelé megmarad. A tartós, sűrű köd veszélye miatt vasárnapra Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. Kiemelték továbbá, hogy a ködös területeken ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordulhat. Emellett estétől, késő estétől az Alföld és az Északi-középhegység nyugati tájain, illetve délnyugati határvidéken ismételten mínusz 15 Celsius-fok közelébe, illetve az alá süllyedhet a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 16 és mínusz 7 fok között, a vastagabb hóval borított, derült tájakon mínusz 20 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1, de a tartósan ködös, borult vidékeken mínusz 8 és mínusz 5 fok között valószínű. Az extrém hideg miatt vasárnapra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy és Zala megyére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.