Kultúra

Minősített Könyvtár címet nyert a Somogyi

Minősített Könyvtár címet nyert a Somogyi

2017. január 23., hétfő
Minősített Könyvtár címet nyert a Somogyi
minositett_könyvtár_dijatado

A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár elnyerte a Minősített Könyvtár címet. Az elismerő díszoklevelet a magyar kultúra napján, január 22-én, vasárnap, a Magyar Művészeti Akadémiának otthont adó Pesti Vigadóban Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól vette át Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója. Az ünnepségen részt vett Sikaláné Sánta Ildikó, a bibliotéka igazgatóhelyettese is.

Ugyancsak ekkor adták át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Közművelődési Minőség és Könyvtári Minőségi Díjakat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény címeket is. A Minősített Könyvtár cím adományozásáról a kultúráért felelős miniszter 2011 óta hirdet pályázatot a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek elismerésére. A korábbi években hat könyvtár nyerte el ezt az elismerést: a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, a szombathelyi Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltár, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár. A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények öt évig jogosultak a cím használatára. Az elismerés birtokában pályázhatnak a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére. Somogyi-könyvtár célja, hogy minden munkatársa ismerkedjen meg a minőségirányítás alapfogalmaival, azonosuljon a minőség alapú szemlélettel, ezek elfogadásával járuljon hozzá a könyvtári szolgáltatások színvonalának emeléshez. A könyvtár vezetésének elkötelezettsége a minőségbiztosítás területén, a minőség iránti felelősség érvényesítése, a minőségpolitikai szempontok és az azoknak való megfelelés teljes körű elfogadtatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.