Megkezdik a Korondi utcai rendelő felújítását

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

korondi_u_rendelo006kf

Európai Uniós támogatásból zajlik le a beruházás. A kivitelezőnek 210 napja van a munka befejezésére.

A Korondi utcai rendelőintézet felújítását jelentette be Solymos László (MSZP) alpolgármester Újszeged önkormányzati képviselőivel. Botka László helyettese elmondta, ez a beruházás is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból valósul meg. Az Európai Uniós támogatás jelentős részét intézményfelújításra fordítják, azon belül az „egészségügyi alapellátás megreformálására” költik. A 7 hónapos beruházásra nettó 145 millió forintot szánnak, külső és belső felújítást is terveznek.

Kormos Tibor (Együtt) önkormányzati képviselő kifejezte örömét a beruházással kapcsolatban, s hozzátette, ezzel meg tudja valósítani kampányígéreteit, amelyben Odessza rekonstrukcióját, a Liget megújítását és a rendelő felújítását ígérte. Az átalakítás hónapjaiban az intézmény háziorvosai a MÁV rendelő Csanádi utcai épületében, a fogorvos a Vasas Szent Péter utcai rendelő épületében, a gyermekorvosok és a védőnők az Újszegedi Gyermekkórház “G” épületében dolgoznak.

Joób Márton (MSZP), a szociális bizottság elnöke külön kiemelte a védőnőket, akik többször panaszkodtak arra, hogy nehezen tudják ellátni feladataikat a kis szobában. Kérte a szegedieket, hogy türelmesen fogadják a beruházások kivitelezésével járó kellemetlenségeket.

Előző sztori

Kézilabda: zöld utat kapott Bodó Richárd a világbajnoki szereplésre

Default thumbnail
Következő sztori

Felmérés: nyugdíj mellett is dolgozik majd a magyarok többsége

Legutóbbi hasonló cikkek