Közélet

Magyarországra látogat a szír katolikus egyház vezetője

Magyarországra látogat a szír katolikus egyház vezetője

2017. január 9., hétfő
Magyarországra látogat a szír katolikus egyház vezetője

Magyarországra látogat a szír katolikus egyház vezetője, Mar Ignatius Joseph III. Younan - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

Az egyházi vezető

Orbán Viktor

miniszterelnök meghívására jön Magyarországra, több napot is itt tölt. Az antióchiai szír katolikus pátriárka szerdán délután előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Beszédében bemutatja "egyházának súlyos helyzetét és a közel-keleti keresztények szenvedéseit" - emelte ki az Emmi. A résztvevőket köszönti

Rétvári Bence

, az Emmi parlamenti államtitkára,

Török Tamás

, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár. A pátriárkát 1996-ban a szíriai-török határon fekvő Al-Qamishli város Szent Péter és Pál-bazilikájában szentelték püspökké. A szír katolikus püspöki szinódus 2009-ben választotta meg Rómában Ignatius Pierre VIII. Abdel-Ahads antióchiai szír katolikus pátriárka utódául, ezt később XVI. Benedek pápa is megerősítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.