Kultúra

Magyarország is bemutatkozik a világ legnagyobb borászati vásárán

Magyarország is bemutatkozik a világ legnagyobb borászati vásárán

2017. január 17., kedd
Magyarország is bemutatkozik a világ legnagyobb borászati vásárán
szolo_boraszat

Tíz magyar borvidékről húsz termelő kap lehetőséget arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében a magyar közösségi standon bemutatkozzon a düsseldorfi ProWein borszakmai vásáron március 19. és 21. között.

Marius Berlemann

, a ProWein vásárok projektigazgatója a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy németországi vásár a bor- és szeszipari ágazat legnagyobb és legfontosabb szakmai rendezvénye a világon. A ProWeinra évente 6300 kiállító érkezik a világ valamennyi mérvadó borvidékéről, standjaikat, valamint az 500 kísérőrendezvényt 55 ezer szakmai látogató nézi meg 126 országból. A tapasztalatok szerint kétharmaduk a ProWeinon méri fel a nemzetközi trendeket - jegyezte meg. A ProWein minden évben megrendezi a sanghaji szakvásárát is, Hongkongban és Szingapúrban pedig felváltva tartanak vásárt.

Török András

, az MTÜ gasztronómiáért és bormarketingért felelős igazgatója elmondta: nyílt pályázaton húsz termelőt választottak ki arra, hogy a ProWein idei magyar, 300 négyzetméteres közösségi standján bemutatkozzanak válogatott boraikkal. Kilenc szakmai szemináriumot hirdetnek, a standon a borokhoz méltó ételeket, italokat is kínálnak az érdeklődőknek, és a tematikus kóstolást is lehetővé teszik - közölte. Török András hangsúlyozta, hogy az MTÜ kihasználja a ProWein adta egyéb lehetőségeket is, ezért a vásár nagyelőadójában egyórás Tokaj-kurzust tartanak, és a ProWein Goes City rendezvényein is részt vesznek magyar borokkal. A ProWeinon külön standon állít ki a nyolc fiatal magyar borászt képviselő Happy Hungarian Wines, illetve a Tokaj Disznókő, a Grand Tokaj és Dúzsi Tamás Pincészete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.