Sport

Kosárlabda: nem jött össze a négyes döntő a Kosársulinak a Hepp-kupában

Kosárlabda: nem jött össze a négyes döntő a Kosársulinak a Hepp-kupában

2017. január 17., kedd
Kosárlabda: nem jött össze a négyes döntő a Kosársulinak a Hepp-kupában
kosarsuli49

Nem sikerült győznie Nyíregyházán a Vásárhelyi Kosársulinak, így a gárda nem lesz ott a Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjén. Sokat azonban nem bánkódhat Utasi Gábor csapata, mivel szombaton az Eger elleni bajnokin kell teljesíteniük a Hódtói Sportcsarnokban.

Másfél hét alatt harmadszor kelt több száz kilométeres útra a vásárhelyi alakulat. A fáradtság már az első negyedben meglátszott rajtuk, jól mutatta ezt a 29 kapott pont is, amit a második periódusban 27 követett. A félidőre így 12 pontos hátrányba kerültek

Pavlovicék

, akiknek az is nehezítette a dolgát, hogy

Vas

és

Kelemen

betegen vállalta a játékot. A nyíregyháziaknak ez kapóra jött, közülük

Nagy

élt leginkább, a vendégekben az irányító

Szabó

tartotta a lelket. A nagy szünet után csak annyi változott, hogy a Kosársuli némi borsot tudott törni védekezésben ellenfele orra alá, de a harmadik periódusban szerzett mindössze 8 pont megpecsételte a továbbjutás sorsát. Ráadásul míg Szabónak nem igen akadtak társai a pontgyártásban, addig Nagy mellé

Czura

,

Gant

,

Oláh

és

Bus

is felzárkózott. Csak ők öten 71 pontot termeltek a derbin, amelyet végül 87-67-re húzott be magabiztosan a Nyíregyháza Blue Sharks biztosítva ezzel helyét a Hepp-kupa négyes döntőjén. A Kosársuli szombat este 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban folytathatja menetelését a bajnokságban. Az összecsapáson az Eger lesz az ellenfél.

Hepp-kupa negyeddöntő

Nyíregyháza Blue Sharks - Vásárhelyi Kosársuli 87-67 (29-22, 27-22, 17-8, 14-15)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 150 néző. Vezette: Pozsonyi L., Balogh Gy. és Bács Cs.

Kosársuli:

SZABÓ 22/6, Kelemen 5/3, Vas 8/6, Varga 6/6, Genal 2. Csere: Rostás I. 8, Nemes 3, Pavlovic 10/3, Béres-, Kis Molnár 3/3.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor:

„Az első félidőben mutatott rossz védekezésünk után feljavult a játékunk a védőtérfelünkön. Sajnos azonban támadásban semmi sem jött össze, rosszul dobtunk. Az utóbbi három idegenbeli mérkőzés felőrölte a játékosaimat, akiknek a fárasztó utazás mellett igen erős ellenfelekkel kellett szembenézniük Miskolcon, Tiszaújvárosban, és most itt Nyíregyházán is.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.