Sport

Kosárlabda: egy félidőig tartotta magát a Szedeák Körmenden

Kosárlabda: egy félidőig tartotta magát a Szedeák Körmenden

2017. január 22., vasárnap
Kosárlabda: egy félidőig tartotta magát a Szedeák Körmenden
szedeak-kormend017kf

Az első két negyedben nyújtott jó játékát nem tudta megismételni a Naturtex-SZTE-Szedeák a Körmend vendégeként, így végül 33 pontos vereséget szenvedett.

Kemény mérkőzés várt a Naturtex-SZTE-Szedeákra Körmenden: az egyik aranyéremre is esélyes gárda odahaza eddig mind a hat meccsét megnyerte, és mindenképp meglepetés kategóriába tartozott volna, ha ezt a sorozatot a szegediek szakítják meg - főleg úgy, hogy

Bán Tibor

sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, a Körmendnél viszont újra ott volt

Parish Petty

. A mérkőzés előtt megemlékeztek a pénteki, veronai busztragédia áldozatairól. Jól nyitott a Szedeák,

Nenad Sulovic

kosara jelentette az első pontokat, majd szinte képtelenek voltak hibázni Andrija Ciricék: sorban jöttek a szegedi pontok, így a negyed felénél hét ponttal, 16-9-re lépett meg a Szedeák. Kilenc pont is volt közte, de az első tíz perc végére kicsit kozmetikázni tudott a lassan kezdő Körmend, de így is 23-17-re vezetett

Nikola Lazic

csapata. Mikor igazán közel ért volna a Körmend,

Ivan Lilov

megszerezte első tripláját (21-28),

Lenzelle Smith

trojkájával azonban három perccel a nagyszünet előtt az egyre inkább magára találó Körmend egyenlíteni tudott (32-32). Csak egy kosarat szerzett a második negyed hajrájában a Szedeák, a vasiak pedig kihasználva ezt, Parish Petty dudaszó pillanatában bedobott hármasával négy ponttal vezettek két negyed után. A fordulás után ugyan Lilov kosaraival még tartotta magát egy ideig a Szedeák, de a Körmendben Smith és

Terry Allen

is remekelt, ráadásul a lepattanócsatát is rendre a Körmend nyerte: öt perc elteltével dupla annyi pontnál járt a harmadik játékrészben a hazai együttes, mint a Naturtex. A hazaiak tempóját Nikola Lazic időkérése sem tudta megállítani, közel húszpontos különbséget alakított ki

Gasper Potocnik

csapata, így az utolsó negyedre már nem maradtak izgalmak: a záró tíz percben a Körmend tovább tudott robogni, védekezésben nem találták az ellenszert Juhos Leventéék, a Körmend pedig harmincegy pontot beszórva, végül magabiztosan, 100-67-re nyert, így továbbra is hibátlan hazai mérleggel bír, míg a Szedeák elszenvedte hetedik vereségét a bajnokságban. A következő fordulóban a Naturtex-SZTE-Szedeák csütörtökön, január 26-án az újszegedi sportcsarnokban fogadja a Pécs gárdáját, amellyel majd a Magyar Kupa neggyeddöntőjében is találkozik.

Ami a statisztikát illeti

A csapatmutatók tekintetében valamelyest jobban triplázott a Körmend (11 sikeres tripla 28 kísérletből, szemben a 7 szegedi hármassal 23 dobásból), a büntetőzést viszont a Szedeák nyerte, csupán két, vonalról elvégzett dobás nem zárult kosárral, míg a Körmend hat büntetőt is elhibázott. A lepattanókat viszont uralta a vasi együttes: 38 labdát téptek le, míg a szegediek csak 24 labdát szereztek meg, és néggyel több eladott labdája is volt a Naturtex-nek a Körmenddel szemben - egyúttal a gólpasszok terén is jobban teljesítettek Lenzelle Smithék, akik néggyel több asszisztot osztottak ki a Szegednél, és közel dupla annyi VAL-t hoztak össze. A szegediek közül ketten emelkedtek ki: a meccset végigjátszó, 27 pontjával legeredményesebb játékosként zárt Ivan Lilov, valamint a pályán 22 percet töltő, 12 pontos Nenad Sulovic: a bolgár válogatott játékos a mezőny legjobb triplázója is volt öt sikeres trojkával, e mellett kettesek és büntetők tekintetében is hibátlanul zárt (5/5 illetve 2/2), volt két lepattanója, egy szerzett labdája, egy gólpassza, és négy kiharcolt faultja - valamint három-három eladott labdája és beütött hibája. A szerb center mindössze két közeli dobását rontotta el 10 dobásából, négy lepattanója mellett három szerzett labdát, két gólpasszt és négy kiharcolt faultot írhattunk fel mellé. A 34 percet játszó Juhos Levente, valamint a 35 percet a pályán töltött Andrija Ciric is 9 ponttal zárt: előbbi három lepattanót, egy szerzett labdát és egy gólpassszt, valamint négy kiharcolt faultot produkált, viszont hat triplakísérletéből csak egy landolt a gyűrűben, míg a csapat kapitánya öt lepattanót, egy szerzett labdát és két gólpasszt tett a közösbe. Marko Boltic ezúttal nem tudta azt a játékot hozni, amit az elmúlt hetekben: 33 perce alatt két mezőnykosár, valamint egy büntető után volt eredményes, igaz, a legjobb szegedie lepattanózó volt hat leszedett labdájával, és volt hét gólpassza, aminél többet a mezőnyben senki nem tudott felmutatni - viszont négyszer rossz helyre tette a labdát. Révész Ádám négy pontot, és három lepattanót szerzett 12 perce folyamán, míg Wirth Ádám egy büntető után szerzett pontot, és volt egy gólpassza 19 pályán töltött perce alatt. Vágvölgyi Ákos bő két percet kapott Nikola Lazictól, de pontot nem szerzett. A Körmendből Terry Allen bizonyult a legjobbnak: 19 pontja mellett öt lepattanója, egy szerzett labdája és három gólpassza volt 28 perc alatt, míg Lenzelle Smith 21 pontig jutott, volt hat lepattanója és két asszisztja is. Kiemelhető még Parish Petty is: a visszatérő amerikai légiós 14 ponttal zárt 23 perc alatt, öt lepattanója, három szerzett labdája, és négy gólpassza, valamint a mezőny legtöbb, hét kiharcolt faultja szerepel a neve mellett.

ONLINE
Körmend - Szedeák
100 : 67
(17-23, 23-13, 29-17, 31-14)

Férfi kosárlabda NB I/A, 14. forduló

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 100 - 67 (17-23, 23-13, 29-17, 31-14)

Körmend, 2000 néző. Vezette: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Vida József (Páli Kálmán).

Körmend:

SMITH 21/6, Gibbs 8, Ferencz 11/9, ALLEN 19/3, Horti 7 Csere: Loveridge 15/9, Csorvási 2, PETTY 14/3, Oroszi 3/3, Doktor , Molnár - .

Vezetőedző:

Gasper Potocnik.

Szedeák:

Boltic 5, LILOV 27/15, Ciric 9/3, Juhos 9/3, SULOVIC 12. Csere: Wirth 1, Révész 4.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Wirth (39'). Gasper Potocnik:

"Gratulálok a játékosaimnak, nem volt könnyű a mai meccs. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, aztán a második játékrészre feljavultunk védekezésben és támadásban is. Köszönjük a szurkolók támogatását!"

Nikola Lazics:

"Az első félidőben jól játszottunk, a harmadik, negyedik negyedben azonban már nem tudtunk olyan tempóban játszani, mint a Körmend. Gratulálunk ellenfelünknek, mi pedig megpróbáljuk folytatni azt, amit elkezdtünk."

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 100-67 (17-23, 23-14, 26-15, 31-14)

40'

Boltic még szerez egy labdát, de nincs belőle kísérlet: Oroszi még elenged egy triplát, és hogy igazán szép legyen a hazaiak estéje, be is hullik, ezzel 100-67: ez a meccs vége, a Körmend a szünet után váltott, ezzel pedig nem tudott mit kezdeni a Szedeák, amely húsz percig jól tartotta magát Vas megyei ellenfele otthonában.

40'

Horti közelijével 96-67, sőt, Juhos faultja után még dobhat egyet: bent van a plusz egy is, 97-67.

39'

Bolticot állítja meg Doktor: Lilovnak nem jön a hatodik tripla, Horti tépi le a labdát.

38'

Molnár Levente is jön a hazaiakhoz. Lilov hármasa most rövid. Horti faultta legyütt ejti be, 96-67, ezzel Wirth begyűjti az ötödiket.

38'

Smith büntetőivel 92-67. Lilov rossz passza után Loveridge viheti végig, és fejezi be: 94-67.

37'

Wirth triplája nem jó, majd Pettyé a pattanó. Ez sajnos elment a Szedeáknak, a szünet után nem tudta már azt a játékát hozni Nikola Lazic csapata, amit az első húsz percben.

36'

Loveridge büntetőzhet: csak az egyik bent, 90-67. Lilov újabb hármasa, 89-70. Doktor is beáll a Körmedbe. Csorvásit állítja meg Wirth - úgy tűnik a körmendi center nem tudja folytatni.

35'

Révész indul meg oldalról, de nem jó a horog tőle. Wirth faultja után időt kér a Szedeák. Csorvási egy horoggal, 86-64, majd Ferencz egy triplával, 89-64.

34'

Oroszi érkezik a Körmendbe. Lilovnak jön megint a tripla, 81-64 ezzel. Loveridge visszadobja, 84-64.

33'

Ciric középtávolról, 77-60. Juhos faultja után Petty állhat a vonalra: mindkettő jó, 79-60. Wirth indul el, ő is büntetőzhet: csak az első bent, 79-61. Allen is beejt egy közelit, 81-61, húszpontos különbség.

32'

Pettyt most megállítja Juhos egy blokkal: Lilovnak pedig jön a tripla, 73-58 ezzel. Allen trojkája most rövid, Juhos majdnem visszaszedi a saját pattanóját, majd Lilov állítja meg Smith-t, csak sajnos megadják a kosarat is. Nem jó a büntető, de a lepattanó Smithé, aki két pontja váltja, így négypontos akció, 77-58.

32'

Nincs szegedi kosár, megint körmendié a pattanó, Petty pedig bevágja a középtávolit, 73-55. Boltic kettese rövid, a lepattanó pedig Ferenczé.

31'

Ciric próbál meg elmenni Allen mellett: még ha ki is szorítják, de bedobja, 69-55. Petty triplája lejön, de Smithé a pattanó, aki visszateszi, 71-55.

III. negyed 69-53 (17-23, 23-13, 26-15)

30'

Révész szed egy támadópattanót, de nincs belőle szegedi kosár - rohan a Körmend, de lejön a ettes, amdj Révész büntetőivel zárul a harmadik negyed: mindkettőt bedobja, 69-53, tizenhatpontos hátrányban várhatja az utolsó tíz percet a Szedeák.

29'

Gibbs hármasa lejön, de Allené a pattanó: majd triplára váltja ezt, 69-51.

28'

Horti dobhat büntetőket: a második is beperdül, 66-49. Ciric tenné fel, de rövid, viszont Lilové a pattanó - ő el is indul vele, és be is ejti, 66-51.

28'

Ferencz beüti a harmadik hibáját, majd Ciric ellépi. Gibbs dobhat büntetőket Ciric faultja után: mindkettő jó, 64-47. Révésztől jó a tempó Boltic passza után, 64-49.

28'

Wirth akasztja meg a körmendi kontrát, majd Révész jön a Szedeákba. Loveridge dobhat két büntetőt: a második a helyén, 62-47.

27'

Megvan a labda, egészen agresszív volt most a Szedeák: Sulovicnak viszont elérhetetlen Boltic labdája, ezt nem sikerült pontokra váltani. Ferencz dob egy újabb hármast a sarokból, 61-47.

26'

Wirthnél a hiba Smith ellenében. A harmadik visszatett labda már jó Allentől, 58-45. Sulovic szerez egy gyors közelit a túloldalon, 58-47.

26'

Petty gyűjti be a negyediket Ciric ellen: a szegedi kapitány állhat a vonalra: 10-0-s rohanást tör meg Ciric a büntetőjével, mindkettő bent, 56-45.

25'

Eddig dupla annyi körmendi pont a szünet óta, mint szegedi: 14-7-re nyeri ezt a negyedet a vasi együttes. Ciric nem tudja befejezni az akcióját - nem úgy Allen, 56-43.

25'

Jóval jobban védekezik a Körmend most - Petty ugyan elindul, de lejön a ziccere, ahogy Lilov triplája sem a gyűrűben landol, ellentétben Allen ziccerével: 54-43, időt kell kérnie Nikola Lazicnak.

24'

Boltic átadása most nem jó, majd Juhos ad egy szép blokkot Loveridge-nak, de Allen-hez kerül a labda, Smith pedig befejezi, 52-43.

23'

Juhos hibája után Petty állhat a vonalra: csak a második bent, 47-43. Boltic indul be a palánk alá, de a kiosztása után Juhos nem tudja bedobni a triplát - Ferencz viszont igen, 50-43. Ritmust váltott a Körmend, ez látszik az eredményen is.

22'

Boltic szállít egy jó tempót, 46-40. Ferencz hármasa rövid, majd Allen üt oda Sulovicnak. LILOV! Jó a tripla a bolgártól, ez nagyon kellett, 46-43.

22'

Allené a pattanó, aki még vissza is tudja tenni, 44-38. Lilov hármasa lejön, Petty pedig most beindult: 46-38, egyelőre jobban kezd a Körmend a szünet után.

21'

Petty szed egy támadópattanót, majd faulttal együtt ejti be: Bolticnak ez a negyedik hibája volt, innentől figyelni kell. Nem jó Petty büntetője, majd Sulovic nem tudja kiosztani - Smith cserébe kihagyja a triplát.

21'

Visszajön Sulovic a Szedeákba a folytatásra. Loveridge hármasa lejön a második félidő első dobásaként, Boltic szerzett labdája után pedig Lilov roboghat végig, 40-38.

II. negyed 40-36 (17-23, 23-13)

20'

Éppen lejár a támadóidő, ez érdekes - elsőre faultot fújnak Ciricnek, majd a Körmendé a labda a játékvezetői tanácskozás után. Végigtámadhatja a negyedet a Körmend: Petty keresi a helyet, majd be is zúdít egy hármast - ezzel a legnagyobb különbségű hazai vezetés alakul a nagyszünetre. Kár ezért, jól tartja magát a Szedeák egyelőre a liga egyik legjobb csapatának otthonában.

19'

Ciricnek most nem esik be a hármas, Wirth pedig okosan megállítja Gibbset - mindkettő jó, a meccsen először vezet a Körmend, 37-36. Horti jön a hazaiaknál.

19'

Ez szép akció volt, Ciric remekül vette észre Juhost, aki élt is a ziccerrel, 32-36. Loveridge egy triplával gyakorlatilag eltünteti a különbséget, 35-36.

18'

Juhosnak dobnia kell, hiszen lejár a támadóidő: nem jó sajnos a kettes, de Ciric visszaszerzi a labdát, bravó!

18'

Szép blokk Allentől a meginduló Boltic ellenében - időt kér a Szedeák.

17'

Lilov is átlépi a tíz pontot, szép egyéni akciója után 32-34. Smith triplája nem jó, majd dobhat megint egyet, de ez is lejön - majd Ferenczre fújnak egy faultot.

17'

Smith betörése után eredményes, 29-32. Boltic nem tudja megjátszani a centert játszó Juhost - Smith viszont most a Körmend vezére, triplájával egyenlít a Körmend, 32-32.

16'

Sulovic kap egy kis pihenőt Lazictól - Pettynek ez a harmadik hibája, így le is cseréli őt a Körmend mestere, Juhos pedig bedobja mindkét büntetőjét, 27-32.

15'

Lilov triplája hosszú, de Sulovic leszedi a pattanót, és vissza is teszi - ezzel ő az első, aki eléri a tíz pontot, 23-30. Allen hasonló helyzetből válaszol, mint az imént, 25-30. Juhos eladja, Petty rohanhat vele - 27-30, időt kér Nikola Lazic.

14'

Sulovic második hibája után Petty adja tovább Allennek, akinek jó a tempója, 23-28.

13'

Boltic indul meg, de ezt most neki fújják be Pettyvel szemben. A sértett kihagyja a triplát, Boltic leszedi a pattanót - viszont Lilov átadásába Smith nyúl bele. Időt kér a Körmend.

12'

Juhos kiosztja Lilovnak a sarokba: jó a hármas, Lilov első triplája, 21-28! Allen közelije után Sulovic tépi le a labdát.

12'

Allen fut be a palánk alá, Smith passzát váltja kosárra, 21-25. Sulovicot állítja meg Petty - jön Wirth a Szedeákba.

12'

Lilov nem tudja beemelni a hármast, ahogy a túloldalon Loveridge sem. Gyors labdacsere, ebből végül jobban jövünk ki - Lilov mehet ziccerig, 19-25.

11'

Ciric középtávolija kiperdül, majd Ferenczé a pattanó, de kihagyja a triplát a túloldalon, viszont Loveridgé a pattanó ezúttal - Allen dobása sem jó azonban.

11'

Boltic állítja meg Petty-t, ez volt a második hibája. Ferencz szerzi meg első pontjait, 19-23.

I. negyed 17-23

10'

Boltic indul el, Csorvási faultolja - büntetőhet a szegedi irányító. Csak a második jó, 17-23. Petty még elenged egy hármast, de ez nem jó - ez a negyed vége, hatpontos szegedi előny tíz perc után!

10'

Sulovicnál támadót fújnak, így újra támadhat a Körmend. Gibbs-et Lilov állítja meg szabálytalanul, jöhetnek Gibbs büntetői. Csak a második van bent, 17-22.

10'

Juhosnál a hiba most Csorvásival szemben, majd Smith beszór egy hármast, ez a második hazai tripla, 16-22.

9'

Ciric kivár a dudaszóig, de nem jó a kettese, majd Lilov megszerzi Loveridge-tól, némi visszatetszést vált ki ezzel a hazai közönségből - Gibbs faultolja a bolgárt, aki állhat a vonalra: mindkettőt bedobja, 13-22.

8'

Csorvási kijátszása után Smith szerez egy könnyű kosarat, 13-20.

8'

Csorvási kezéből kicsúszik, ez Sulovicé - odaüt neki az egykori szegedi center, így mehet Sulovic büntetőzni: mindkettő jó, 11-20.

7'

Loveridge tempója pontos, 11-16. Petty rögtön faultol, Lilovot állította meg szabálytalanul, és biceg is kicsit - vissza is jön Gibbs irányítani. Juhos közelije lejön, de Sulovic szed egy pattanót, amit Juhos már kosárra vált, 11-18.

6'

Nem jó Gibbs hármasa, Ciricé a pattanó. Boltic középtávolija lejön. Jön Petty és Csorvási a Körmendbe.

6'

Sulovic fordul rá, de nem jó a kísérlete, Smith hármasa is rövid. Lilov teljesen üresen marad, ezt ki is használja, 9-16.

5'

Gibbs leüti, majd elindul, de Loveridge kettese lejön. Időt kér a Körmend.

5'

Sulovic büntetőzhet a meccsen először: az első jó, és bent a második is, 9-14.

4'

Sulovic szépen elveszi a labdát Loveridge-tól, Boltic mehet ziccerig, ez bent is van - jön egy hasonlóan gyors válasz Gibbstől, 9-12.

4'

Juhos hármasa rövid, de megvan a pattanó, viszont ebből sincs kosár. Lilov üti be az első szegedi faultot, majd Gibbs tempója is bent, 7-10.

3'

Ez a tripla most nincs bent Lilovtól, az első kimaradt szegedi dobás volt ez. Nincs pont a hazai támadás végén sem.

2'

Loveridge jön a Körmendbe. Ciric megy le a vonalig, majd visszaadja Sulovicnak, akinek jó a horga, 2-10. Loveridge egy hármassal válaszol, 5-10.

2'

CIRIC! A kapitány hármasa is bent van, szépen járt a labda, majd jó a trojka is, 2-8. Szép védekezés után sajos eladja a labdát a Szeged, de lejön a körmendi tripla.

1'

Horti gyorsan egyenlít a festékből, 2-2. Jó a tripla a sarokból, Juhosé az első hármas a meccsen, 2-5. Ferencz trojkája viszont lejön.

1'

A feldobást Juhos elpöcizi, Ciricé így, először a Szeged támadhat. Sulovic közelije bent is, 0-2.

A kezdés előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a Veronában történt busztragédia áldozataira.

17.56

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Naturtex-SZTE-Szedeák körmendi fellépése. A Tisza-partiak keretében nincs ott a sérüléssel bajlódó Bán Tibor, így rá nem számíthat ma Nikola Lazic: a Körmendben viszont visszatérhet Parrish Petty.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.