Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: Elvérzett a Szedeák, de fantasztikusan jó meccsen nyert a szolnoki gladiátorok ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_szolnok_gyozelem38_gs

Fantasztikus győzelmet aratott szombaton este a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le a címvédő Szolnoki Olaj KK-t. A néhol igen kemény találkozó után Juhos Levente is nehezen találta a jelzőket.

Az utóbbi hetekben botladozó Szolnok látogatott szombaton az újszegedi sportcsarnokba: mindezek ellenére is a vendégek számítottak a meccs esélyesének, arra pedig aligha fogadtak sokan, hogy akárcsak tavaly, idén is hosszabbításban dől majd el a két csapat csatája, amely igencsak kemény küzdelmet hozott: a Szolnok az első negyed elején ellépett, de az egyre jobb ritmusban játszó Szedeák 11 ponttal is vezetett a második negyed elején. Azonban Wittmann Krisztián pár másodperccel a rendes játékidő letelte előtt befejezte ziccerét, és jöhetett a hosszabbítás, ahol szintén csak az utolsó másodpercek döntöttek: Nenad Sulovic két büntetőjéből egyet bedobott, az utolsó három másodperc pedig Vojvoda Dávidnak elég volt arra, hogy elinduljon a labdával, de kihagyta dobását, így 98-97-re, hősies küzdelemben legyőzte a Szolnokot a Szedeák. “Eddigi szegedi pályafutásom legnagyobb mérkőzése volt. Mindig kiemelem, hogy a közönség milyen fontos, ez nélkülük nem sikerült volna, támogatásukkal hatalmas pluszt adtak nekünk. Szerdán azt használtuk, hogy a szív diadalát arattuk, most nem is tudom, minek volt ez a diadala. Szerencsére a rossz kezdés után elhittük, hogy van keresnivalónk, nem tudom, hogy honnan jövő energiával tudtunk végig játszani. Tavaly a Szolnokkal ugyanígy hosszabbítást játszottunk, akkor kikaptunk, most ez megfordult, úgy érzem, megérdemelt győzelmen vagyunk túl, amiért a vérünket és mindenünket adtuk. Nem is emlékszem, hogy a második negyed után mi történt a pályán, csak a szívünk vitt előre” – összegzett a találkozó lefújását követően portálunknak Juhos Levente.

A bedobó úgy folytatta, nem győzelmi kényszerrel léphettek pályára, így sikerükben ez is szerepet játszhatott, hiszen a Szolnoknak nagyon kellett volna a győzelem, így higgadtabbak tudtak maradni a meccs egyes kulcspillanataiban ellenfelüknél. “Látszott is rajtuk, hogy mindent megtesznek a győzelemért. A végén kimaradt pár dobásunk, én is kihagytam egyet, amivel nem lett volna hosszabbítás, de ha a Szolnok ellen minden meccset hosszabbításban játszunk hazai pályán, azt hiszem, senki sem fog reklamálni” – tette hozzá Juhos Levente.

szedeak_szolnok_gyozelem22_gs

A meccs leginkább vitatott jelenete Vojvoda Dávid könyököse volt: az Olaj ásza egy betörésnél sózott oda egy hatalmasat Bán Tibornak, ami után a szintén ellene védekező Marko Boltic arca felszakadt: a vérző játékost hosszasan ápolták, így kiesett a játékból a Szedeák irányítója. Vojvoda azonban nem, a Szolnok kapitányát nem állították ki a játékvezetők. “Nem a könyökös miatt szakadt fel Boltic arca, ahogy hátraesett, Bán Tibi fejével találkozott Boltic. Persze jól jött nekünk az a sportszerűtlen hiba, a végén mi is kaptunk egyet, nagyon küzdelmes meccs volt” – tért ki a találkozó hangulatára a Szedeák bedobója.

Ezzel az emlékezetes győzelemmel továbbra is él a Naturtex-SZTE-Szedeák reménye arra, hogy ott legyen a Magyar Kupa nyolcas döntőjében: a jelenleg 6-6-os mutatóval, éppen a nyolcadik helyen álló Szedeák az utolsó lépést Kaposvárott teheti meg – ugyanakkor a vereség is beleférhet, ha megfelelően alakul a többi eredmény. “Ez volt a célunk a meccs előtt, hogy ezt megtartsuk, és így menjünk Kaposváron, hogy egy ottani bravúrgyőzelemmel bebiztosítsuk a győzelmünket. Ciro? Hát, nem játszott rosszul” – üzent a beszélgetésünk közben megérkező Andrija Ciricnek Juhos Levente, a szegediek kapitánya csak annyit kért: valami szépet mondjanak róla is. A Szolnok elleni meccs után bárki kérhette volna.

FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY A GALÉRIA 12, 15, ÉS 16-OS FOTÓI A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS ELEMEKET TARTALMAZNAK

Kommentek

Sport

Komoly célok és neves igazolások a Szegedi VSE-nél

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Három játékost is szerződtettek a megszűnő SZEOL SC-től.

Tovább olvasom

Sport

Kajak-kenu-vb: három szegedi a válogatott keretében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Értük szurkolhatunk majd.

Tovább olvasom

Sport

Történelmi kiütéssel rajtolt a magyar női vízilabda-válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

64-0-ra nyertek.

Tovább olvasom

Aktuál