Könyvvásárlással segíthetjük a határon túli szívbeteg gyerekek gyógyulását

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fentrol_annyira_mas_sajttaj001kf

A Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja, Bajusz Huba készítette az album fotóit, a kiadási költségeket leszámítva minden forint a Gift of Life programon keresztül jut el a rászorulókhoz. A kötet ára 4000 forint, kereskedelmi forgalomba nem kerül.

Bemutatták a szeged Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagjai első olyan kötetüket, amellyel a Gift of Life programjukhoz kívánnak adományokat gyűjteni. A Gift of Life (Ajándékozz életet!) nemzetközi program hazánkban a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club koordinációjával működik. Céljuk, hogy olyan gyermekeket gyógyítsanak meg a magyarországi orvosok magas szintű tudásának és fejlett infrastruktúrájának segítségével, akiket hazájukban nem tudnak megfelelő színvonalon ellátni. A magyar rotarysták 2014 nyarától a környező országokban élő szívbeteg gyermekeken segítenek, Erdélyből és a Vajdaságból is fogadtak gyerekeket. A szegediek mellett az ország más területeinek klubjai is hozzájárulnak a gyógyítás költségeihez.

Bajusz Huba plasztikai sebész, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club volt elnöke két hobbiba szerelmes: a repülésbe és a fotózásba. E kettőt ötvözi könyve, a Fentről annyira más… című kötet, amely hatvan látványos légifelvétel segítségével mutatja be Szegedet és környékét. Elárulta, régi hobbija a sportrepülés, korábban világbajnoki címet is nyert csapatban, több mint 30 éves múlttal rendelkezik e téren. Szintén évtizedek óta készít képeket, de miután Szeged rengeteg tehetséges alkotóval rendelkezik, akik a föld felől készítenek felvételeket, így e kedvtelést kombinálta a repüléssel. „Olyan így fotózni, mintha autót vezetnénk, s közben egy szöcskét próbálnánk lefotózni” – vallotta a rotarysta. Mindig előre eltervez mindent, hogy a lehető legjobb fényviszonyok között készíthesse el alkotásait.

Elekes Zoltán rotarysta hozzátette, először csak a számítógép kivetítőin látták a szép képeket, de szerették volna kézzel fogható módon is bemutatni, ezért született ez a könyv. Bajusz Huba hangsúlyozta, nem volt kérdéses, hogy segíteni szeretne a művel, ezért minden haszonról lemondott, így a teljes ár fele jut a Gift of Life programnak. A kiadásárt Hiezl József felelt, aki villamosmérnök, de az élet úgy hozta, hogy tapasztalatot szerzett a könyvszerkesztésben és a –kiadásban is.

A Bajusz Huba által készített album nem kapható kereskedelmi forgalomban, de megvásárolható szegedi üzletekben, vagy megrendelhető az interneten. A könyv ára 4000 forint. Rendelés, online vásárlás: hiezl.jozsefgmail.com, www.konyvtarhaz.hu. Személyes megtekintés a Printker szegedi üzleteiben (Kárász utca, Maros utca).

no images were found

Előző sztori

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta az olimpiai helyszínkiválasztási javaslatot

Következő sztori

Fazekas: folyamatosan nő a magyar mezőgazdaság kibocsátása