Kézilabda: a bronzérmest fogadja a kupában az SZKKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_hlkc18_gs

Korán indul az év a PC Trade Szeged KKSE számára: Szepesi Ivették az új év második napján rögtön munkába álltak, szerdán pedig már tétmérkőzés vár rájuk, hiszen az Érd ellen lépnek pályára Magyar Kupa mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban.

Az ünnepek elmúltával rögtön egy komoly feladat vár a PC Trade Szeged KKSE-re az év első hetében: a szegediek szerdán a tavalyi bajnokság bronzérmesét, az Érdet fogadják a Magyar Kupa negyedik fordulójában, ahol a tét a negyedddöntőbe jutás. Az SZKKSE eddig remekül szerepel a kupasorozatban: az első körben a városi rangadón legyőzte a KSZSE-t, majd húsz góllal verte a Hajdúböszörményt a második fordulóban, ezt az NB I-es Kisvárda elleni bravúr követte november elsején, amikor a 24-24-s döntetlen a szegedieknek kedvezett, hiszen az alacsonyabb osztályú csapat léphetett tovább a kiírás értelmében. Ez a szabály most is él, azaz egy döntetlen szegedi továbbjutást jelentene, de az iksz is abszolút a hatalmas bravúr kategóriájába tartozna. Ezúttal egy, a legutóbbinál is keményebb ellenfél érkezik az újszegedi sportcsarnokba: a magyar és külföldi, válogatott játékosokkal teletűzdelt, legutóbbi bronzérmes Érd jön a negyedik fordulóban. A Szabó Edina által irányított együttes legutóbbi mérkőzésén szenvedte el első vereségét a bajnokságban, miután a címvédő Győr otthonában maradt alul 35-20-ra, azonban így is második helyen áll az NB I-ben, miközben készülhet az EHF-kupa csoportkörére, ahol szombaton az orosz Rostov Don vendégei lesznek. Két ismerős arccal is találkozhatunk szerdán, tekintve, hogy az Érd keretében két korábbi SZKKSE-játékos, Gulyás Vanda és Barján Bianka is szerepel.

Online

Szerdán 15.30-as kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a PC Trade Szeged KKSE – Érd női kézilabda Magyar Kupa mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

“A sorsolásnak és a kiírásnak, valamint a két csapat játékosállománya közötti különbségének köszönhetően minimális esélyünk van a továbbjutásra. December 18-át követően szünetet kapott a csapat, így január másodikán találkoztunk először, két edzéssel megyünk neki ennek a Magyar Kupa mérkőzésnek. Az NB I-es csapatok, így az Érd is már harmincadikán bajnokit játszottak, a két csapat közi forma is nagy eltérést fog tükrözni. Élvezni fogjuk a játékot, meg szeretnénk villantani az erényeinket és az erősségeinket, hogy ez mire lesz jó, és mi fog ebből kisülni, majd meglátjuk” – mondta el portálunknak a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban Bakó Botond, a PC Trade Szeged KKSE vezetőedzője.

A szegediek keretéből az őszi idény befejeztével három játékos, a kapus Dömény-Veress Zsuzsanna, az irányító-átlövő Aron Andrea, valamint a szélső Zsilák Katalin is a bajnokságbeli rivális Kecskeméthez szerződött, ahogy azt a gárda mestere kifejtette, csak a szerdai meccset semennyire sem fogják arra felhasználni, hogy formálják csapatukat a keretben beállt változásokat követően. “Mint mondtam, két meccsel fogunk nekimenni ennek a meccsnek. Ez egy olyan találkozó lesz, ahol az erényeinket próbáljuk megmutatni, persze nem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára, küzdeni és harcolni fogunk. Megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni ebből a meccsből. Február 12-ére kell úgy öszeállnunk, hogy jók legyünk. A meghatározó játékosaink itt maradtak, nem történt semmilyen probléma a csapat összetételét figyelembe véve. Biztos vagyok benne, hogy jók leszünk a tavaszi fordulókban” – válaszolta Bakó Botond.

Az SZKKSE játékosai számára a szerdai kupatalálkozót követően csütörtökön délelőtt egy erőnléti edzést vezényel Bakó Botond, majd három nap pihenőt kapnak a csapat tagjai, és január kilencedikén kezdődik a felkészülés a tavaszi bajnokságra, amelyet Gödön kezd majd az együttes.

Előző sztori

Binszki József: Fontos, hogy a baloldali pártok együttműködése ne egy szlogen legyen Szegeden

Következő sztori

Kosárlabda: Szolnok-verő ellen javítana a Szedeák