Kultúra

Interaktív projekttel emlékeztek a holokauszt áldozataira Hódmezővásárhelyen

Interaktív projekttel emlékeztek a holokauszt áldozataira Hódmezővásárhelyen

2017. január 27., péntek
Interaktív projekttel emlékeztek a holokauszt áldozataira Hódmezővásárhelyen
0127_hol_02

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 72. évfordulóján nyolcadikos általános iskolások számára szervezett interaktív ismeretbővítő vetélkedővel emlékezett a hódmezővásárhelyi Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen az Emlékpont.

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola nyolcadikos diákjai az Emlékpont történészei által összeállított feladatlap kérdéseit válaszolták meg a kiállítóhely és a zsinagóga képei, tárgyai és feliratai alapján. A kérdésekre adandó helyes válaszok között szerepeltek a zsidó hagyomány tárgyai, a holokauszt eseményei, illetve azok a személyek, akik igyekeztek a náci üldözés elől menteni zsidó polgártársaikat. A feladatokat a legjobb eredménnyel a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

Szappanos János, Reményi Rajmund, Kulin Miklós

és

Szántó Alex

összeállítású csapata oldotta meg, akik a vásárhelyi zsinagóga történetét bemutató kötetet kapták jutalomként. A délelőtti program végén a vásárhelyi diákok a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhely – az egykori zsidó iskola – épületének párkányára elhelyezték a Soá áldozatainak emlékére gyújtott mécseseiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.