Kultúra

Idén Kodály-emlékkoncertet is szervez a kijevi magyar nagykövetség

Idén Kodály-emlékkoncertet is szervez a kijevi magyar nagykövetség

2017. január 24., kedd
Idén Kodály-emlékkoncertet is szervez a kijevi magyar nagykövetség

A 2017-es év kiemelkedő kijevi magyar rendezvénye lesz május 30-án a Kodály Zoltán zeneszerző halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett koncert - közölte Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövet.

A nagykövet kedden sajtótájékoztatóján ismertette a külképviselet támogatásával az ukrán fővárosban idén megrendezendő kulturális programokat.

Keskeny Ernő

kiemelte, hogy mint minden évben, idén is lesz kortárs magyar filmhét - a tervek szerint novemberben -, Liszt Ferenc-emlékkoncert a zeneszerző születésnapjának október 22-i évfordulóján a kijevi Ukrán Nemzeti Filharmóniában, valamint magyar operettgála. A kijevi nemzetközi dzsesszfesztiválon - amelyet idén már 16. alkalommal rendeznek meg - a

Dés András

trió lép fel március 17-én és 18-án. Tavaly lépett fel először magyar együttes a fesztiválon, akkor a Miki Birta and Friends zenekar képviselte az országot. Március 29. és április 1. között gitárfesztivált rendeznek az ukrán fővárosban, ezen szerepel

Bernáth Ferenc

gitárművész. Április 27-én közös folklórkoncertet ad a Szalonna, a Técsői Banda és az Aknaszlatinai Trió az Ukrán Zenei Akadémián. Április 19-23-án nemzetközi rövidfilmfesztivált rendeznek Kijevben, ezen Deák Dániel magyar rendező is részt vesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.