Bulvár

Huszonegy év fegyházra ítélték a cibakházi plébános gyilkosát

Huszonegy év fegyházra ítélték a cibakházi plébános gyilkosát

2017. január 11., szerda
Huszonegy év fegyházra ítélték a cibakházi plébános gyilkosát
biro_birosag_jogasz_ugyved

Jogerősen huszonegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a fiatal férfit, aki 2013-ban brutálisan meggyilkolta Cibakháza idős plébánosát.

A táblabíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek az elkövetéskor 19 éves vádlottat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei község plébánosa a bűncselekmény idején 73 esztendős volt, számos betegség gyötörte. A budapesti vádlottat 2013 tavaszán mutatták be neki. A fiatal férfit nyáron legalább két éjszakára befogadta a plébános, aki ígéretet tett neki arra, hogy tervezett tanulmányait anyagilag támogatni fogja. A vádlott Tiszafüreden akart iskolába járni, szeptember 9-én el is utazott a városba, hogy beiratkozzon, de nem jár sikerrel. Ezután elment Cibakházára, hogy a plébánostól anyagi segítséget kérjen, a pap vendégül látta és szállást is biztosított neki éjszakára. Másnap reggel - mivel rokonlátogatóba indult - megkérte a férfit, hogy távozzon a plébániáról. Az esti mise után a vádlott újból megjelent a paplakban, és miután nyilvánvalóvá vált számára, hogy nem kap pénzt, vitatkozni kezdett a sértettel, akit kétszer meg is pofozott. A plébános elküldte, de a vádlott fél óra elteltével visszatért, egy mellékajtón beosont az épületbe, felébresztette az ágyában alvó sértettet, akit többször megütött, fojtogatni kezdett, majd egy íróasztalon talált késsel 14-szer megszúrt. A holttestet ezután egy használaton kívüli pincéhez vitte és a mélybe lökte. A vádlott ezt követően visszament a házba, pénz után kutatott, eközben megtalálta a plébános által használt autó kulcsait, majd a fővárosba hajtott, ahol balesetet szenvedett. A helyszínről elmenekülő férfit szeptember 12-én fogták el. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által kiszabott tizennyolc év fegyházbüntetést. Az ítélőtábla álláspontja szerint a törvényszék nem vette figyelembe kellő súllyal, hogy a vádlott háromszorosan is minősülő emberölést követett el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.