Közélet

Hoppál Péter: 66 milliárd forinttal több jut kultúrára

Hoppál Péter: 66 milliárd forinttal több jut kultúrára

2017. január 22., vasárnap
Hoppál Péter: 66 milliárd forinttal több jut kultúrára

Részben a kulturális nagyberuházásoknak köszönhetően a tavalyi 56 milliárdról 122 milliárd forintra nőtt a kulturális államtitkárság költségvetése - mondta el a kultúráért felelős államtitkár.

Hoppál Péter

a magyar kultúra napján megtartott, vasárnapi sajtótájékoztatóján részvétét nyilvánította a veronai buszbaleset áldozatainak és hozzátartozóiknak. A 66 milliárd forintos többlet jelentős infrastrukturális és szakmai megújulást tesz lehetővé Budapesten és a vidéki településeken egyaránt - közölte az államtitkár, kiemelve többek között a Liget Budapest projektet, az Operaház, az Országos Széchényi Könyvtár, a Budai Vigadó, az Iparművészeti Múzeum rekonstrukcióját, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum fejlesztését, valamint a Modern Városok Program keretében vidéken zajló kulturális beruházásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.