Ennyit a villamosról – Botka a szmogriadó ellenére is autóval furikázik + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_laszlo04_gs

Pedig amúgy azt kérte a szegediektől, legyenek belátással, és a hétvégéig használják a tömegközlekedést, akárcsak ő. Úgy látszik, ez sem volt más, mint teátrális képmutatás.

“Bízom benne, hogy sok száz, több ezer szegedi fog úgy dönteni, hogy ezekben a napokban hozzám hasonlóan változtatni fog a napi rutinján, és a tömegközlekedési eszközöket fogja igénybe venni” – mondta Botka László szocialista polgármester kedd reggeli sajtótájékoztatóján, ahol azt taglalta, hogy a szmogriadó riasztási fokozatának elrendeléséhez igazodva péntek üzemzárásig a város ingyenessé tette a helyi tömegközlekedést. A városvezető a lakosság együttműködését kérte a rendkívüli helyzetben, legalább a hétvégéig, egyúttal arra hívta fel a figyelmet, mindenkinek felelőssége van a téren, hogy a saját eszközeivel csökkentse a károsanyag-kibocsátást.

“A polgármester is villamossal utazik” – a városháza hírportálja ezzel a címmel számolt be az eseményről, mely – tekintettel Botka miniszterelnök-jelölti ambícióira – országos visszhangot is kapott.

Botka tehát azt ígérte, amíg nem enyhül a szmogvész, addig “tömegközlekedik”, és a szegedieket is a buszokra, trolikra, villamosokra irányította. Városszerte élénk érdeklődést váltott ki ez a sztori, hiszen közismert, hogy a polgármester amúgy “háztól házig” szolgálati autóval, szolgálati sofőrrel jár. A SZEGEDma.hu is kíváncsi volt, vajon ezúttal komolyan gondolta-e a szocialista párt üdvöskéje, amit mond, vagy egy újabb szenzációhajhász teátrális nagyjelenetnek lehettünk tanúi.

Nos, nem kellett sokáig várni a válaszra. “Vörös” szmogriadó ide, ingyenes tömegközlekedés oda, Botka Lászlót ugyanis csütörtökön a Közéleti Kávéházban tartott kormányekézését évértékelőjét követően ugyanúgy (lásd még: napi rutin) ott várta a városháza előtt a szolgálati Skoda Superb, mint bármikor máskor. A polgármester pedig – szocialista önkormányzati képviselők és szimpatizánsok szeme láttára – láthatóan jó kedélyűen szállt be az autóba, hogy adjon egy hatalmas pofont egyrészt a város súlyosan egészségtelen levegőjének, másrészt saját ígéretének.

Mert a villamos amúgy nem aluszik…

Default thumbnail
Előző sztori

Lánczi Tamás: Európa új vezetője Orbán Viktor

Default thumbnail
Következő sztori

Tóth Péter: A fiatal családok helyett a „deres hajúak” fontosak Botka Lászlónak

Legutóbbi hasonló cikkek