Vélemény

Csúri Ákos a Blogstaron: Botka és a szmog

Csúri Ákos a Blogstaron: Botka és a szmog

2017. január 29., vasárnap
Csúri Ákos a Blogstaron: Botka és a szmog
14856332064631357_original

3 percig sem képes miniszterelnök-jelöltként viselkedni a szegedi polgármester - utal Botka szmogriadós füllentésére Csúri Ákos a Blogstar.hu-n.

Hihetetlen, hogy 3 percig sem képes miniszterelnök-jelöltként viselkedni a szegedi polgármester. Pedig felkészülhetett volna rá, hiszen önjelöltséggel nyerte ezt a verbális titulust. Nagy dérrel-dúrral és kommunikációs arzenállal (még a Kossuth Krónikájába is beverekedve magát) hirdette meg Botka a saját szmog-ellenes harcát, felszólítva a szegedieket, hogy hagyják csak a lakótelepen, meg az újszegedi garázsokba a kocsijaikat és közlekedjenek a csodás szegedi tömegjárműveken, ő maga is villamossal fog munkába (meg onnan haza) járni, amikor… Amikor megtartotta idei első önfényező nyilvános szereplését a Városházán (kérdés: egy közéleti kávéház mit keres a város dísztermében, hiszen eddig a Virág cukrászda vagy éppenséggel a Royal Szálló szalonja volt ennek indokolt helyszíne…), a Szeged Tv és a helyi sajtó kamerái, fényképezőgépei előtt, majd elhagyva „második otthonát”,

Gémes Sándor, a szegedma.hu kiváló fotóriporterének felvételein láthatóan

bekászálódik szolgálati kocsijába és szmog ide, szmog oda, elsofíroztatja magát. Na, nagyjából ennyit ér ez a figura (férfit azért csak nem írnék, több okból, de leginkább azért, mert az esetek jelentősebb részében egy férfi állja a szavát…). S mielőtt olvasóm azt hinné, hogy csak bennem merül fel a rosszallás, álljon itt pár komment (a kb. százból) a szegedma.hu idézett cikkéhez – miheztartás végett, botkailag.

botka_laszlo04_gs

Kezdjük ezzel:

Polgármester Úr! Ha ez az Ön tömegközlekedései járműve, nem adná néha oda a tömegnek is? Ha már a mi pénzünkből hajtja.

Vagy:

Szerintem már a lépcsőn lefelé dúdolgatta magában: “Az első villamos már elindult felénk csilingel, amerre jár Az első villamosra vár a napsugár”.

Netán:

…majd az MSZP önkéntes miniszterelnök jelöltje, beült a szegedi önkormányzat által vásárolt luxus járgányba, tenyerét a sofőr combjára tette, és kért egy villamosjegyet.

És végül:

Botka most még csak szánalmas kezdő. Szocialista miniszterelnökként többet és hihetőbbet kell majd hazudnia. A volt főnöke képezhetné még, hogyan üljön fel a gázsütőre, ha tovább akar melegedni. Lehet éjjel nappal hazudni, de nem olyan járművön. amit belülról nem ismer. Az alpolgi is csak kívülről kocogtatta meg a villamost

(ez utalás

a szoci alpolgármester korábbi, villamossal történt és hazugságspirállal végződő karamboljára

– a Szerző).

A javítási számla megjött már?

És ez a Botka a nagy baloldali reménység, a „miniszterelnök-jelölt”. És ez még csak a szmog. A város sportéletének lenullázása, Szeged eladósítása még nem is került napirendre… Forrás:

atlagpolgar.blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.