Civil tüntető jogász lehet Botka kormányfőjelölti kihívója

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lattmann_tamas

Lattmann Tamás nem pártpolitikus, nem akar pártcsatákat vívni, nem akar igazságot tenni a pártok között és nem pártérdekek mozgatják.

Újabb pályázó bukkant fel a baloldali miniszterelnök-jelöltségre, az Index.hu szerint a pártfüggetlen Lattmann Tamás nemzetközi jogász, a 2015. március 15-i civil tüntetés egyik szervezője és szónoka, a rendszerbontó népszavazás egyik kezdeményezője jelentkezett be a posztra, és akár Botka Lászlóval is verenyre kelne.

Lattmann pártokfüggetlenként új koncepicóból indul ki, elvetné „ideológiavezérelt” és pártprogramon alapuló kormányzást. “A szavazókat szerinte inkább meg tudná nyerni egy olyan, politikán kívülről érkező kormányfőjelölt, aki nem pártpolitikus, nem akar pártcsatákat vívni, nem akar igazságot tenni a versengő pártok és ideológiák között, hanem egy szakemberek által kidolgozott, konszenzusos programot szeretne végrehajtani ezeknek a pártoknak a támogatásával” – fogalmaz az Index.hu cikke.

Botka Lászlóval szembeni legnagyobb előnyének tartja pártfüggetlenségét, ugyanis Lattman szerint mivel ő nem pártpolitikus, így több ellenzéki pártot lehet képes maga mögé állítani, róla a pártpolitikusok és a választók is elhiszik, hogy nem a külön-külön pártérdekek mozgatják.

Lattmann a közös listáról úgy vélekedik, hogy a kormányfő-jelöltnek nem szükséges a listán szerepelnie, sőt, képviselőnek sem kell lennie. Az előválasztásról azt nyilatkozta: közelebb hozza az emberekhez a politikát, és pártoktól távol álló jelöltek bejutására is lehetőséget teremt. Hozzátette: “Ha adottak a feltételek, megküzdenék Botka Lászlóval is.”

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a témához kapcsolódóan az MTI-nek elmondta: pártja miniszterelnök-jelöltje Botka László szegedi polgármester. Hozzátette: a jelöltjük március elejéig befejezi az egyeztetéseket az ellenzéki pártokkal.

Előző sztori

Több mint 450 kilogramm jelöletlen szlovák juhtúrót foglaltak le a Nébih ellenőrei + VIDEÓ

Következő sztori

A szakemberek folyamatosan figyelik a várható másodlagos jégzajlást a Tiszán