Kultúra

Bíró-Balogh Tamás könyvét mutatják be a Németh László Városi Könyvtárban

Bíró-Balogh Tamás könyvét mutatják be a Németh László Városi Könyvtárban

2017. január 13., péntek
Bíró-Balogh Tamás könyvét mutatják be a Németh László Városi Könyvtárban
radnoti_gyarmati_fanni

A magyar kultúra napja alkalmából mutatják be Bíró-Balogh Tamás: Könyvvel üzenek néked című könyvét a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban.

A magyar kultúra napja alkalmából mutatják be 2017. január 23-án 17 órakor a Németh László Városi Könyvtár és az Emlékpont közös rendezvényén, a könyvtár olvasótermében

Bíró-Balogh Tamás

: Könyvvel üzenek néked Radnóti Miklós dedikációi című könyvét. A szerzővel

Dr. Miklós Péter

, az Emlékpont intézményvezetője beszélget.

Radnóti Miklós

több, mint hatszáz dedikációját adja közre a Könyvvel üzenek néked című könyv. A kötetet összeállító Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész elmondása szerint a dedikációk mint írói kézjegyek régóta az irodalomtörténeti és a gyűjtői érdeklődés látóterében vannak, hiszen a szerző által írt ajánlás érdekes mint az irodalmi élet történésének, a gesztusnak megfogható dokumentuma. Emellett azonban az ajánlások információt is hordoznak: életrajzi források, amelyek összegyűjtve kirajzolják a teljes kapcsolathálózatot. Bíró-Balogh Tamás Radnóti Miklós dedikációinak összegyűjtéséhez egy saját tulajdonú könyvben szereplő ajánlás történetének megismerését követően több mint tizenöt esztendővel ezelőtt látott hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.