Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. A megállapodás elsődleges célja a prevenció: a két szervezet közös rendezvényeket tart majd, és kiadványokkal is elősegíti az állatvédelem fejlődését, valamint az Európai szintű állattartás kialakítását.

Együttműködési megállapodást írt alá a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. Balogh Ernő, a vásárhelyi egyesület elnöke elmondta, a dokumentum a többi között rögzíti, hogy a két szervezet közösen lép fel az állatkínzások ellen, segíti a bajba jutott állatokat és állattartókat, valamint felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára. Hozzátette, ennek érdekében a jövőbeni rendezvényeken közösen képviselik majd az állatvédelmet, valamint különböző kiadványokban, a közösségi médiában és internetes kampányokban is a prevencióra helyezik a hangsúlyt.

Balogh Ernő kiemelte, a megállapodás részeként az Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatást is nyújtott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének. A pénzből sikerül teljes egészében megvásárolni azt a telket, ahol a jövőben az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ működik majd Hódmezővásárhelyen, a fennmaradó összeget pedig állatok és nehéz helyzetbe került állattartó családok segítésére fordítják.

Előző sztori

Ma éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya matricák

Következő sztori

Trump elnök azonnali hatállyal felmentette az ideiglenes igazságügyi minisztert