Közélet

Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

2017. január 31., kedd
Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. A megállapodás elsődleges célja a prevenció: a két szervezet közös rendezvényeket tart majd, és kiadványokkal is elősegíti az állatvédelem fejlődését, valamint az Európai szintű állattartás kialakítását.

Együttműködési megállapodást írt alá a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület.

Balogh Ernő

, a vásárhelyi egyesület elnöke elmondta, a dokumentum a többi között rögzíti, hogy a két szervezet közösen lép fel az állatkínzások ellen, segíti a bajba jutott állatokat és állattartókat, valamint felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára. Hozzátette, ennek érdekében a jövőbeni rendezvényeken közösen képviselik majd az állatvédelmet, valamint különböző kiadványokban, a közösségi médiában és internetes kampányokban is a prevencióra helyezik a hangsúlyt. Balogh Ernő kiemelte, a megállapodás részeként az Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatást is nyújtott a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének. A pénzből sikerül teljes egészében megvásárolni azt a telket, ahol a jövőben az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ működik majd Hódmezővásárhelyen, a fennmaradó összeget pedig állatok és nehéz helyzetbe került állattartó családok segítésére fordítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.