Atlétika: nehéz lesz túlszárnyalniuk a tavalyi évet a Titánoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

atletika_01_ia

Eredményes évet tudhat maga mögött a Titán TC, így aztán nem lesz könnyű dolga a klub versenyzőinek, amennyiben meg akarják ismételni 2016-os eredményeiket. Menyhárt Zoltán szakosztályvezetővel a klub jövőjéről is beszélgettünk.

„Nincsenek elmaradásaink, egy normális évet tudunk kezdeni. Január huszadikával a nagyobbak az edzőkollégáimmal elmennek edzőtáborozni, a csoportommal most a fedett pályás időszakot kihagyjuk, ahogy említettük, inkább az EYOF-ra koncentrálunk, aztán hogy Dömösi Petra és Nagy Gergő el tud-e jutni olyan szintre, hogy figyelembe kerülhetnek, az rajtuk is áll. A többiekkel inkább a diákolimpiai versenyekre és a szabadtéri versenyekre koncentrálunk. A versenynaptár elég foghíjas, van pár kérdőjel a helyszínekkel, de az biztos, hogy rengeteget fogunk utazni” – összegezte röviden az előttük álló időszakot Menyhárt Zoltán, a Titán TC szakosztályvezetője, edzője. Mint azt hozzátette, a junior és ifjúsági korosztály tekintetében a fiúk terén szép eredményekre számítanak, a 2002-2003-as születésűek között pedig a lányok szállíthatnak szép teljesítményeket. Az változás, hogy az elmúlt években a májusban megrendezett váltóbajnokság, amelyen rendre jól szerepeltek a Titánok, most szeptember 16-án lesz, így minden bizonnyal összecsúszik a szegediek számára a brnói versennyel – vagy közvetlenül előtte, vagy utána rendezik majd a csehországi viadalt. „Mindkettőt nagyon komolyan fogjuk venni, a váltók sikere persze mindig négy emberen múlik, de ezekre a versenyekre szeretnénk jól felkészülni” – fogalmazott Menyhárt Zoltán.

menyhart_zoltan002kf

Ahogy elmondta, novemberben kezdték az alapozó munkákat, de a téli időszak nem úgy alakult, ahogy szerették volna, a szomszédos Zentán tartottak egy-egy edzést, de úgy véli, nincsenek elkésve semmivel. „Rengeteg olyan edzést végzünk most, amit az elmúlt időszakban kevesebbet csináltunk, mivel sokkal jobb időjárási viszonyok voltak, így túlnyomórészt kint edzettünk. Most viszont heti két alkalommal bemegyünk az Etelka sori munkacsarnokba, a dinamikus lábmunkát jobban előtérbe helyeztük. A kicsik az Eötvös gimnáziumban heti két alkalommal edzünk, náluk jó lenne egy kicsit a létszámot fentebb vinni, de a következő hétben zajlanak majd a toborzások” – folytatta a Titán TC edzője, aki annak örülne, hogyha ezt a 10-12 fős csoportot sikerülne megduplázni, többek között azért is, hogy ez által összeállhassanak a váltók.

Az Etelka sorra tervezett fedett uszoda, valamint sportcsarnok a klub munkáját is érintené: ezzel kapcsolatban Menyhárt Zoltán kifejtette, erre az évre is hamarosan lesz érvényes szerződésük a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel, azonban az még nem világos, hogy milyen koncepció mentén zajlana a helyszínváltás, amennyiben költözniük kellene az Etelka sorról. „Olvastam a kollégám cikkét az atléták és a rögbisek összefonódásáról, semmi jónak nem vagyunk az elrontói. Biztos, hogy lenne Szegeden olyan hely, ahol meg lehetne oldani ezt a történetet, de ahogy szerdán az igazgató úrnak is mondtam, én a SZEOL-pályát szentélynek hívom. Olyan számomra, mint egy jó templom, amikor odaérek a kerítéshez, akkor minden rosszat el kell felejteni. 1986 óta itt vagyok, én annak örülnék a legjobban, ha a csarnoknak keresnének új helyet. Itt a gyerekek a szabad, zöld területen mozoghatnak, a fedett uszoda és a csarnok sem arról szól, hogy a szabadban mozoghassanak. Megint szanaszét lesz szaggatva Szeged sportja, ahhoz, hogy 4-5-6 egyesület sportolói megint egy helyen legyenek, ahhoz egy legalább ekkora területre lenne szükség. A jelen korban az lenne a lényeg, hogy a sportolók ismerjék egymást, tartsák egymással a kapcsolatot. Szeged, ha nem is ipari város, de olyan cégekkel tud működni, ahol hangárok és barakkok volt, de mi, atléták nem találunk egy olyan fedett helyet, ahol egy „kicsit jobb hőtani” dolgok mellett tudnánk egy jót futni. Ilyen környezetbe az ember nem tud versenyt hozni, ha pedig ez nincs, akkor a támogatási rész is sokkal szerényebb. Mi nem csüggedünk, a gyerekek teszik a dolgukat, és reméljük eredményeink is lesznek, és a végén hátha azt tudjuk mondani, hogy megint egy eredményes évet zártunk, bár a tavalyi évet nehéz lesz überelni bajnoki érmek vonzatában” – nyilatkozta Menyhárt Zoltán, aki az okokról elmondta: a Titánban több a páratlan évben született évben sportoló, ezért alakulnak így a korosztályváltások. A következő hetek főképp kilométergyűjtéssel, valamint általános fizikai képességek fejlesztésével, és erősítésekkel telnek a klub versenyzői számára.

Default thumbnail
Előző sztori

Több mint 6000 diplomát kénytelen visszatartani a szegedi egyetem

Következő sztori

A kemény mínuszok ára – magasabb távhő elszámoló számlákra készülhetnek a szegediek

Legutóbbi hasonló cikkek