Átadják Mórahalom új sportcsarnokát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csarnok

Ünnepélyes keretek között adják át kedd délután a mórahalmi sportkomplexum legújabb ékkövét, a Móradombi Sportcsarnokot.

Mórahalom 2016-ban elsősorban a sportfejlesztésekre fektette a hangsúlyt, új pályával és öltözőkkel bővült a labdarúgóklub otthona, jóváhagyták egy városi uszoda terveit, valamint a cselgáncs sportágban is regionális központ lehet a település a jövőben, amihez szintén kiépülhet hamarosan az infrastruktúra. Nem utolsósorban pedig megépült a kézilabda-utánpótlás bázisaként is funkcionáló sportcsarnok, ami nagy lépés a város sportéletében.

A csarnok alapkövét 2016. május 25-én tette le Nógrádi Zoltán polgármester, valamint a Tisza Volán SC elnöke és a Magyar Kézilabda Szövetség vezetője. A szabványos kézilabda-méretű sportcsarnok építésének összköltsége 508 millió forint volt, melynek 30 százalékát az önkormányzat finanszírozta. A sportfejlesztési programhoz a Magyar Kézilabda Szövetség az általa jóváhagyott TAO-támogatásból 348 millió forint anyagi forrást biztosított, az elkészült sportcsarnok részben a mórahalmi önkormányzat, illetve részben a Tisza Volán SC tulajdonát képezi majd.

A jövőbeni tervek között szerepel a futballpályák és a modern sportcsarnok mellé egy 33 méteres versenymedencés fedett uszoda is. Mindez szolgálni fogja a helyi közösséget, valamint a város egyébként is fejlődő sportturizmusának is új impulzusokat adhat – tette hozzá Nógrádi Zoltán polgármester.

A csaknem hét hónap alatt elkészült sportcsarnok ünnepélyes átadását január 17-én, kedd délután rendezik meg. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mond Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Mocsai Lajos, a Magyar Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöke és Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke. A sportcsarnok átadásával elindul Mórahalmon a „Kézilabda program” is, a település célja, hogy a Móradombi Sportcsarnok minél hamarabb a tehetséggondozás egyik meghatározó bázisa legyen a régióban.

Az ünnepség után egy kézilabda-mérkőzést is megtekinthetnek a kilátogató érdeklődők, a Mezőkövesdi KC Férfi Kézilabda Csapata csap össze a Nemzeti Kézilabda Akadémia Junior válogatottjával.

Előző sztori

Kosárlabda: a higgadt játék segített a Szedeáknak

Következő sztori

Labdarúgás: hosszabb távon is gondolkozik a Honvédnál Laczkó Zsolt