Sport

Amerikai futball: átalakult szegedi csapat várja az újoncokat

Amerikai futball: átalakult szegedi csapat várja az újoncokat

2017. január 11., szerda
Amerikai futball: átalakult szegedi csapat várja az újoncokat
amerikai-foci-szeged-mj-007

Szeged Sentinels néven átalakult a városi amerikai futball csapat: a korábban Templars néven futó gárda kerete kicserélődött, ám továbbra is cél, hogy mérkőzéseken is képviselhessék a Tisza-parti várost.

"A nyáron a csapat szinte egésze távozott, csak egy nagyon szűk réteg maradt. Az ősszel újra kellett építenünk a csapatot, teljesen megváltozott a szerkezetünk, új srácok érkeztek, illetve a vezetőségen belül is változás volt. Jelképezve az újrakezdést, arra gondoltunk, hogy új névvel kellene folytatnunk" - összegezte a változásokat

Haiter György

, az együttes támadókoordinátora. A csapaton belül meghirdetett névválasztást követően a Sentinels név lett a befutó. Jelenleg 18-20 fős kerettel számolhatnak a csapatnál, de mivel sok az egyetemista játékos, így a vizsgaidőszakban őket nélkülözniük kell, ezért fontos, hogy a továbbiakban sikerüljön bővíteni a keretet, egy 25-30 fős létszámmal szeretnének dolgozni a csapatnál. Az előző évben már egy kispályás mérkőzést is le tudott játszani az akkor még Szeged Templars néven futó együttes: a stabil keret kialakítását követően a tavasszal ismét pályára lépne a gárda edzőmérkőzéseken. A január a fizikai alapozással telik majd a szegedieknél, ez februárban már vegyes munkává alakul, míg márciusban a meccsre készülés is előtérbe kerülhet. "Tavasszal rendezik az Aréna-kupákat, de később sem lehetetlen összehozni egy ilyen rendezvényt. Májusban kiakalul a nagypályás csapatok rájátszás-mezőnye, akik kiestek, velük leköthető kispályás mérkőzés. Több csapat is érdeklődött már, így az Óbudai Egyetem csapata, az OE Panthers is, vagy a Makó Rednecks" - tette hozzá Haiter György, aki úgy látja, várhatóan áprilisban kerülhet sor az átformálódott együttes első meccsére. Legutóbb Újszentivánon játszotta mérkőzését a csapat: az óbudaiakkal egyelőre egy köztes megállapodásban, kecskeméti helyszínben egyeztek meg - azonban nem elképzelhetetlen, hogy Szegeden, hazai környezetben játszhasson majd mérkőzést a Sentinels. A csapatnál továbbra is várják azokat a fiatalokat, akik kipróbálnák a sportágat: a heti két alkalommal edző Sentinelshez szerdánként az újszegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola termében, míg vasárnaponként a Herman Ottó Kollégium műfüves pályáján várják a jelentkezőket. A csapathoz a későbbi toborzók folyamán is lehetőség nyílik a csatlakozásra, illetve a Facebook-on is felvehetik a kapcsolatot a klubbal azok, akik amerikai futballoznának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.