Kultúra

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet elérte az egymilliárd dolláros bevételt

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet elérte az egymilliárd dolláros bevételt

2017. január 22., vasárnap
A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet elérte az egymilliárd dolláros bevételt

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet a hétvégén átlépte az egymilliárd dolláros (289 milliárd forintos) globális bevételt - közölte a Disney filmstúdió.

A sorozattól különálló Star Wars-filmként született Zsivány Egyes mozis forgalmazása 39. napján érte el az egymilliárd dolláros küszöböt. A Gareth Edwards rendezésében készült sci-fi Észak-Amerikában 512,2 millió dollárt (148 milliárd forintot), a többi piacon pedig összesen 499,1 millió dollárt (144,2 milliárd forintot) keresett eddig a jegybevételekből. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a Disney filmstúdiónak ezzel már négy 2016-ban bemutatott produkciója került be a milliárdos klubba: az Amerika Kapitány: Polgárháború 1,153 milliárd dollárral, a Szenilla nyomában 1,028 milliárd dollárral, a Zootopolis - Állati nagy balhé 1,024 millió dollárral, és a hétvégén a Zsivány Egyes 1,011 milliárd dollárral. A 2015-ben bemutatott Star Wars - Az ébredő Erő című filmre, az űrsaga VII. epizódjára viszont világszerte 2,068 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők. A Disney illetékesei szerint nem valószínű, hogy a Zsivány Egyes el tudná érni ezt az eredményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.