Közélet

A Jobbik nem köt választási szövetséget 2018-ban

A Jobbik nem köt választási szövetséget 2018-ban

2017. január 15., vasárnap
A Jobbik nem köt választási szövetséget 2018-ban
Vona Gábor

A Jobbik országos választmánya szombaton nyilatkozatban rögzítette, hogy a párt nem köt szövetséget a Fidesszel, illetve az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal sem a 2018-as parlamenti választáson - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

"A találgatások korának vége" - mondta a Jobbik szóvivője, aki emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban "úgy a Fidesz, de legfőképp a baloldali értelmiség köréből" számtalan pletyka és találgatás látott napvilágot arról, kivel fog pártja együttműködni. Kiemelte: a Jobbik, mint huszonegyedik századi politikai közösség nem kíván együttműködést kötni a huszadik század korrupcióban gyökerező pártjaival, amelyek közösen felelősek az elmúlt 26 év kudarcaiért, "az ellopott rendszerváltásért és hazánk szétlopásáért". A Jobbik szóvivője szerint a baloldal politikusai már nem is akarják leváltani az Orbán-kormányt, ehelyett pusztán saját politikai túlélésüket kívánják biztosítani, és ennek érdekében "szinte bárkivel összeállnának".

Jakab Péter

kijelentette: a Jobbik világosan elutasít egy ilyen összefogást, azonban szerinte a Fidesz álláspontja már nem ilyen egyértelmű. Példaként említette a Fidesz-kormánynak a baloldalnak tett gesztusait, ezek közé sorolva

Medgyessy Péter

volt miniszterelnök kitüntetését,

Kóka János

volt SZDSZ-elnök diplomata útlevelét, valamint "az elszámoltatás közös elszabotálását". A Jobbik ezzel szemben 2018-ban "egyedül fogja leváltani minden idők legkorruptabb kormányát, egyedül fogjuk pihenőre küldeni a maffiavezért" - közölte Jakab Péter, hozzátéve, ehhez a "magyar emberekkel kívánnak szövetségre lépni", így azokkal is akik az elmúlt években a Fideszre szavaztak és azokkal is, akik "érthető módon" csalódtak a baloldalban. Jakab Péter kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Jobbik önálló jelöltet szeretett volna állítani a vasárnapi szentendrei időközi önkormányzati választáson, ugyanakkor a lehetséges jelölt az utolsó pillanatban magánéleti okokból visszalépett, így a párt jelölt nélkül maradt. A Jobbik ezért arra kéri a szentendrei embereket, hogy belátásuk szerint döntsék el, kire kívánnak szavazni - tette hozzá. A Jobbik szóvivője ugyancsak kérdésre reagálva közölte, szombaton Debrecenben 25-30, a pártból évekkel ezelőtt kilépett vagy kizárt jobbikos demonstrált

Vona Gábor

pártelnök ellen, akit a Jobbik tavalyi kongresszusa nagy többséggel támogatott, ami azt mutatja, hogy a tagság elkötelezett a kormányra kerülést célul kitűző néppártosodás mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.