A Csongor téri Közösségi Ház vendége volt a Molnár Dixieland Band vezetője + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

filmklub_csongor_ter_molnar_dixie12_gs

A Közösségi Házban működő Retro filmklub azzal a céllal jött létre, hogy a filmeket és kultúrát kedvelő tarjáni lakosok lehetőséget kapjanak arra, hogy érdeklődésüknek megfelelő filmeket nézhessenek. Ősszel és télen elsősorban dokumentumfilmeket láthattak, melyek Szegedről, annak múltjáról, illetve a városban élő híres emberekről szóltak. A filmek Szabó István operatőr archívumából valók.

A kedd esti filmklubban a szegedi Molnár Dixieland Bandről készült dokumentumfilmeket mutattak be. Kothencz János alapító meghívását elfogadva az együttes vezetője, Molnár Gyula is részt vett a filmklubon. Az országosan és nemzetközileg is elismert zenész a filmvetítés előtt elmondta, hogy egy felkérésnek engedve 14 éves kora óta játszik jazz-t, illetve dixieland zenét különféle formációkban. Együttesével 53 éve igyekeznek a műfajt fenntartani, megőrizni a mai kor számára. Hat bakelit és tizenegy CD-jük jelent meg eddig, valamint számos díjban és kitüntetés részesültek már.

A Közösségi Ház filmklubja tavasszal újra várja az érdeklődőket!

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A cseh államfő üdvözölte Donald Trump menekültekkel kapcsolatos döntését

Következő sztori

Pelczné Gáll Ildikó: A nemzetállamok nélkül nem lehet sikeres Európa

Legutóbbi hasonló cikkek