Kultúra

Vidékfejlesztési szakemberek látogattak az Emlékpontba

Vidékfejlesztési szakemberek látogattak az Emlékpontba

2016. december 16., péntek
Vidékfejlesztési szakemberek látogattak az Emlékpontba
emlekpont_MVH_003

Egy éve, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád Megyei Kirendeltsége a hódmezővásárhelyi Kálvin térre, a zeneiskola egykori épületébe költözött. A kirendeltség munkatársai csütörtökön látogatták meg az Emlékpont kiállítását.

A kiállításon a közgyűjtemény történészei,

Nagy Gyöngyi

és

Zeman Ferenc

kísérték végig az agráriummal foglalkozó szakembereket, akiknek figyelmét különösen felkeltette a város mezőgazdasági szerkezetében 1945 után, a téeszesítés következtében bekövetkezett átalakulás. Az ötven főt számláló csoport – amely tagjainak nagy része a megye más településéről jár a Vásárhelyen működő hivatalba – megismerkedett Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelmével és gazdaságával, de betekintést nyertek a korszak művészeti irányzataiba is. A csoport tagjainak egy részének – életkori okokból – személyes tapasztalatai vannak e korszakból, míg a fiatalabb munkatársak családi elbeszélésekből és a történelemkönyvekből ismerik a Kádár-rendszert. A vendégek a látogatás végén megtekintették az Emlékpont 1956-os vásárhelyi eseményeit bemutató időszaki kiállításának tárgyait, dokumentumait és az eseményeket ismertető tablósorozatot is és a látogatás végeztével jelezték, hogy a tavasz folyamán a Zsinagógában és a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen tesznek látogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.