Közélet

Versenyképességi adócsomagról és óraátállításról vitáznak a képviselők

Versenyképességi adócsomagról és óraátállításról vitáznak a képviselők

2016. december 8., csütörtök
Versenyképességi adócsomagról és óraátállításról vitáznak a képviselők
Orbán Viktor

Az Országgyűlés ma tárgyalja a kormány versenyképesség-növelésről szóló adócsomagját, valamint a Jobbik javaslatára az óraátállítás megszüntetésének lehetőségét.

A hét utolsó ülésnapja reggel 9 órakor kezdődik, a nemzetgazdasági tárca többéves adócsökkentési programját tartalmazó javaslatáról az első napirendi pontban kezdődik összevont vita. A parlament így már jövő heti, vagyis várhatóan idei utolsó ülésén elfogadhatja az előterjesztést, amelyben a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról jövőre egységesen 9 százalékra csökkenti a társasági adó mértékét. Ezt követően kezdődhet általános vita az óraátállítás megszüntetésének szükségességéről. A Jobbik a javaslatában azt kezdeményezi, hogy az évenkénti kétszeri óraátállítás helyett a nyári időszámítás maradjon állandóan életben. A parlament ülése a Miniszterelnökség azon indítványának tárgyalásával érhet véget, amelyben a tárca a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetésére tesz javaslatot. A parlament honlapján elérhető információk szerint az Országgyűlés jövő hétfőn tartja idei utolsó ülését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.