Bulvár

Vádat emeltek az engedély nélkül kecskerákot szállító férfival szemben

Vádat emeltek az engedély nélkül kecskerákot szállító férfival szemben

2016. december 7., szerda
Vádat emeltek az engedély nélkül kecskerákot szállító férfival szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki idén júniusban, engedély nélkül, több, mint tizenötezer kecskerákot akart behozni az ország területére.

A vádirat szerint a vádlott bolgár cég tulajdonosaként végzett szállítást teherautójával, Bulgáriából Belgiumba kívánt élő kecskerákot vinni. A vádlott június 12-én Nagylaknál lépett be Magyarország területére. A kecskerák Magyarországon védett állatfaj, az országba történő behozatalához, szállításához a környezetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A teherautó ellenőrzésekor a pénzügyőrök megállapították, hogy a vádlott ilyen engedéllyel nem rendelkezett. A vádirat szerint a 15.823 egyed kecskerák pénzben kifejezett értéke több, mint 700.000.000 forint. A kecskerákokat a hatóság lefoglalta, és az ügyészség indítványára a bíróság a nyomozás során elkobozta. A Makói Járási Ügyészség a bolgár férfit természetkárosítás bűntettével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.